🤝12 травня Віцепрем’єрка Ольга Стефанішина зустрілась з міністрами країн Веймарського трикутника в місті Познань, Республіка Польща.

У зустрічі брали участь міністр з питань ЄС Польщі Шимон Шинковський вель Сенк, державний секретар Франції з питань Європи Лоранс Бун та міністр з європейських питань і клімату Німеччини Анна Люрманн.

🇪🇺Посадовці обговорили питання розширення та внутрішніх реформ Європейського Союзу, а також підтримки Україна та її руху до членства в ЄС.

💬«Ми завжди зазначали, що швидкість європейської інтеграції України залежить, передусім, від самої України, від нашої відданості трансформації, нашої рішучості у здійсненні реформ, які наближають нас до Європейського Союзу. Сьогодні ми обговорили з колегами-міністрами високу динаміку політичних реформ, які здійснює Україна в умовах повномасштабної війни росії. Важливо, щоб це було відображено у проміжній оцінці прогресу України, яка буде оприлюднена Європейською Комісією в червні. Зі свого боку, Україна здійснить всі необхідні кроки, щоб уможливити відкриття переговорів про вступ до Європейського Союзу», – сказала Віцепрем’єрка під час спільної прес-конференції.

❕Ольга Стефанішина окремо подякувала Франції, Німеччині та Польщі за їхнє рішення звернутися з офіційним листом до Європейської Комісії щодо процесу розширення ЄС.

💪В свою чергу, іноземні урядовці запевнили, що ЄС буде підтримувати Україну у протистоянні агресії росії стільки, скільки буде потрібно, а також на шляху реформ, необхідних, щоб стати частиною Європейського Союзу.

🔎Детальніше: https://cutt.ly/B6bC1gU

📸Фото: пресслужба міністра з питань ЄС Польщі Шимона Шинковського вель Сенка.

Ambasada Ukrainy w Rzeczypospolitej Polskiej/Посольство України у Польщі