Відповідно до Положенняпро порядок ініціювання та подання проєктів «Всеукраїнського громадського бюджету» Чернігівської області, затвердженого розпорядженням голови Чернігівської обласної державної адміністрації від                  31 січня 2020 року № 57 «Про затвердження Положення про порядок ініціювання та подання проєктів «Всеукраїнського громадського бюджету» Чернігівської області» та рішення регіональної конкурсної комісії з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, що можуть реалізуватися за рахунок коштів ДФРРбуло прийнято рішення про оголошення конкурсу проектів Всеукраїнського громадського бюджету Чернігівської області, який стартує 10 березня п.р. та затверджено обсяг коштів ДФРР для реалізації проектів в розмірі 5 млн гривень.

У конкурсному відборі можуть брати участь громадяни Чернігівської області віком від 18 років, заявники, наукові установи, громадські організації, які здійснюють діяльність в межах Чернігівської області.

          При підготовці проєкту ініціаторзабезпечує його відповідність таким вимогам:

  • термін реалізації становить від 1до 3років;
  • співфінансування з місцевих бюджетів на рівні не менше 10 відсотків;
  • загальна кошторисна вартість проєктів будівництва (нове будівництво, реконструкція, реставрація, капітальний ремонт) має складати понад 5 млн. гривень, а для інших проєктів – понад 1 млн. гривень;
  • питання реалізації проєкту знаходиться в межах повноважень органів місцевого самоврядування Чернігівської області;
  • реалізація проєкту має здійснюватися виключно на об’єктах, які належать до комунальної форми власності, та/або на землях комунальної форми власності;
  • сфера реалізації проєкту має бути публічною.

Основними етапами проведення конкурсу є:

         

Проекти мають відповідати Державній стратегії регіонального розвитку на період до 2020 рокута Плану заходів з реалізації у 2018-2020 роках Стратегії сталого розвитку Чернігівської області на період до 2020 року, затвердженого на п’ятнадцятій сесії Чернігівської обласної ради сьомого скликаннявід 04 жовтня 2018 року № 7-15/VII.

Для участі в конкурсі проект потрібно подати на платформу за посиланням та надіслати в електронному вигляді в форматі pdf, окрім Аплікаційної форми (додаток 1 до Положення), яка надсилається в форматі pdf та docx на електронну адресу der_ponurenko@cg.gov.ua.

В паперовому вигляді проект з повним комплектом документів надсилається на адресу: Департамент розвитку економіки та сільського господарства Чернігівської облдержадміністрації вул. Шевченка, 7, м. Чернігів, 14000 (з поміткою «Всеукраїнській громадський бюджет»).

Регіональний адміністратор платформи – Понуренко Олександр

Контактна інформація

Електронна адреса: der_ponurenko@cg.gov.ua

тел. (0462) 675-648  м.т. (067) 99 00 747