Пам’ятаймо самовідданих  та мужніх:  38-а річниця  аварії на Чорнобильській АЕС

 26 квітня 1986 року на Чорнобильській атомній електростанції сталася одна з  найбільших катастроф техногенного характеру в історії людства. Кожного року цього дня  низько схиляємо голови і вшановуємо  мужніх, героїчних та самовідданих людей, які працюючи в зоні радіаційного лиха, ціною власного життя, здоров’я локалізували аварію та врятували країну від радіаційного забруднення. З нагоди 38-річниці Чорнобильської катастрофи відповідно до Програми соціального захисту та соціального забезпечення окремих категорій громадян Сухополов’янської сільської ради  на 2022-2027 роки 55 ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС I-II категорії та вдови померлих учасників ліквідації наслідків аварії отримають  матеріальну допомогу  на загальну суму 55 тис.грн. (по 1 тис.грн. ).

Роботи з благоустрою у  Заїздському старостинському окрузі

 Триває з 01 квітня по 30 квітня  весняний місячник  з благоустрою на території   населених  пунктів  Сухополов’янської  громади. Протягом 23 квітня, 24 квітня та 25 квітня проводилися  заходи з благоустрою на території Заїздського старостинського округу. Тут на під'їздній дорозі на сільське кладовище та на кладовищі активно працювала  спеціалізована техніка комунального підприємства «Добробут»,  а також екскаватор  сільської ради, отриманий  Сухополов’янською громадою у рамках співпраці з Проєктом USAID «ГОВЕРЛА». Також силами робітників по благоустрою були проведені роботи по вирубці порослі, по збору та погрузці  сміття, корчуванні коренів дерев тощо.

Благоустрій адміністративного центру  Сухополов’янської громади!

         У рамках проведення з 01 квітня по 30 квітня  весняного місячника на території   населених  пунктів  Сухополов’янської  сільської  ради   сьогодні, 25 квітня,  були проведені заходи з благоустрою в адміністративному центрі громади – с.Сухополова. Як результат, спільними зусиллями працівників та посадовців адмінцентру, відділу «Центр надання адміністративних послуг», працівниками культури, амбулаторії загальної практики сімейної медицини, Сухополов’янського ліцею та закладу дошкільної освіти  «Радість» було приведено до належного санітарного стану та побілено вапняним розчином стовпи вздовж вул.Чернігівської та вул.Шкільної, а також  побілено пішохідну зону мосту по вул.Чернігівській.

Гіркота від втрати, біль, який пронизує, до якого не можна звикнути, який не можна пробачити…

Ще одна болюча рана в серцях рідних, близьких, побратимів, громади та України. Назавжди до рідного дому на щиті повернувся Герой, наш земляк із с.Білорічиця Білорічицького старостинського округу Сухополов’янської громади.  24 квітня 2024 року в с.Білорічиця  (Білорічицький  старостинський округ)  секретар сільської ради Володимир Бобошко, заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександр Ромашко, керуючий справами виконавчого комітету сільської ради Валентина Харченко, староста Білорічицького  старостинського округу Валерій Коваленко, посадовці сільської ради разом із рідними,  побратимами,  вчителями, друзями, односельцями  провели в останню путь  Героя   та вшанували пам’ять загиблого земляка,   військовослужбовця, молодшого сержанта, командира 2 стрілецького відділення 2 стрілецького взводу  1 стрілецької роти   військової частини А7330 Збройних Сил України Єдінова Євгенія Анатолійовича, який загинув  14 квітня 2024 року поблизу населеного пункту Бердичі Покровського району Донецької області. Народився  Єдінов Євгеній Анатолійович 29 вересня 1983 року  в м.Бровари. У с.Білорічиця Прилуцького району сім’я Героя переїхала у 1994 році. З 6 по 11 клас Євгеній навчався в Білорічицькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів. Після закінчення школи пішов на строкову службу до Збройних Сил України. З 2014 року по 2015 рік став на захист Східних кордонів нашої держави – брав участь в Антитерористичній операції. Працював на різних посадах у м.Києві. З перших днів повномасштабного вторгнення рф на територію України став на захист суверенітету та територіальної цілісності нашої держави. Був призваний на військову службу Прилуцьким РТЦК та СП 24 лютого 2022 року. Був нагороджений медаллю учасника АТО. Отримав відзнаку Президента України «За оборону України».