Знову палають ліси і трави!!!
На жаль, зараз природа нашого краю беззахисна від вогню, який палає на кожному кроці. Сьогодні сталася чергова пожежа в лісовому масиві поблизу сіл Горова Білещина та Сухополова.


Як це зараз часто буває, спочатку хтось підпалив траву, а потім вогонь перекинувся і на дерева. У черговий раз внаслідок пожежі завдано значної шкоди природній екосистемі, була пряма загроза житловим будинкам цих населених пунктів.
Керівництво Сухополов'янської ОТГ долучилось до здійснення заходів пов'язаних з локалізацією пожежі.
Висловлюємо щиру подяку працівникам ДСНС за професіоналізм, майстерність та самовідданість. Вкотре звертаємось до громадян не паліть, не розводьте багаття в лісових масивах, тим більше в умовах введеного карантину. Повідомляйте правоохоронні органи про потенційних паліїв.


Шановні мешканці громади та жителі міста!
Пам’ятайте, що зазвичай швидкість поширення вогню під час весняних вітрів надзвичайно висока, тож локалізувати лісові пожежі дуже важко.


Пам'ятайте, що перетворюючи наші ліси на попелище, ми наносимо шкоду природі, собі та оточуючим, додаємо роботи пожежникам, які ризикують своїм життям та здоров’ям у боротьбі з вогнем.
При пожежі в зелених насадженнях, окрім лісу, гине безліч тварин, птахів та комах, які не здатні самостійно врятуватись. Хтось з них згорає, а хтось задихається від їдкого диму.
Ми звикли брати від природи все і абсолютно про неї не піклуватися. Ми перестали розуміти, що в природі все взаємопов’язано між собою, що природа – це наше повітря, наша вода і наш хліб, і якщо ми знищимо ці найголовніші складові нашого життя, то теж загинемо.
Будьмо свідомими перебуваючи на природі!