Відповідно до розпорядження голови Чернігівської обласної державної адміністрації №555 від 27.04.2021 року «Про підготовку та проведення навчальних зборів з територіальної оборони» з 12 по 26 травня 2021 року на базі Державної установи «Прилуцька виховна колонія» проходять навчальні збори резервістів та військовозобов’язаних окремої бригади територіальної оборони.
Під час проведення навчальних зборів захисники відновлять та вдосконалять свої навички з володіння штатним озброєнням, набудуть досвіду у виконанні функціональних обов`язків під час організації заходів територіальної оборони.
13 травня сільський голова Денис Росовський прийняв участь в урочистому заході з нагоди вручення військовозобов`язаним оперативного резерву 2 черги військової частини А7330 особистої зброї та приведення до Присяги на вірність українському народу.
У заході взяли участь керівник територіальної оборони Прилуцького району, голова Прилуцької районної державної адміністрації Геннадій Луценко та його перший заступник Володимир Чернов, заступник командира військової частини А7330 з морально-психологічного забезпечення, капітан Валентин Денисенко, військовий комісар Прилуцького об`єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Іван Черняк, представники Прилуцького районного відділу поліції Головного управління Національної поліції в Чернігівській області, заступник Прилуцького міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександр Сивенко та заступник голови Талалаївської селищної ради, учасник бойових дій в зоні АТО/ООС Богуслав Борсук.
Військовозобов`язані, що прибули на збори з територіальної оборони, виходили на середину плацу для урочистого складання Військової присяги. Серед них, стримуючи хвилювання, складали Присягу і представниці прекрасної статі.
Впевнені, що представники нашої громади гідно пройдуть навчання і набудуть необхідних навиків для надійного захисту Прилуцького району.