09 липня на території Сокиринського маєтку Галаганів відбулося урочисте вручення премії Прилуцької районної ради «Гордість Прилуччини-2021», засновником якої є голова Прилуцької районної ради Олег Дмитренко, який постійно підтримує ініціативи, спрямовані на розвиток творчого потенціалу підростаючого покоління. Сухополов’янська сільська ради є ініціатором та організатором заходу вручення премії, а Срібнянська громада – господарем та співорганізатором даної зустрічі.

 У заході взяли участь Cухополов’янський сільський голова Денис Росовський, перший заступник сільського голови Андроніка Тарасенко, посадовці сільської ради, заступник голови Прилуцької районної ради Сніжана Головкіна, голови територіальних громад Прилуцького району, Заслужений учитель України Наталія Бойко, чемпіон світу з футболу серед паралімпійців Олег Лень, письменниця, журналіст, член Національної спілки письменників України, Білорусі, лауреат міжнародних премій ім.Миколи Гоголя, Григорія Сковороди, Михайла Коцюбинського, Василя Стуса Лілія Черненко, обдарована молодь Прилуцького краю, їх батьки та рідні. Цей захід об’єднав навколо себе старанних, вмотивованих дітей Прилуччини, це захід для дітей і про дітей! Це подяка дітям за успіхи та перемоги.

З вітальним словом до молоді звернувся засновник премії Олег Дмитренко, який зазначив, що саме молоді та талановиті є майбутнім кожної громади і України зокрема, що саме вони будуть прославляти рідну Прилуччину, а їх прізвища знатиме вся Україна.

Вручення премії відбувалось у трьох номінаціях: «Наука», «Спорт» і «Творчість». У кожній номінації були представлені переможці цьогорічних Всеукраїнських предметних олімпіад, творчих конкурсів та спортивних змагань – наша майбутня молода й талановита еліта! Серед юних і талановитих були представники Cухополов’янської територіальної громади.

Диплом лауреата премії та статуетку «Гордість Прилуччини-2021» в номінації «Наука» отримав Олексій Валько – учень 11 класу Cухополов’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. За досягнення в навчанні Олексій Валько нагороджений срібною медаллю. Має високі бали із зовнішнього незалежного оцінювання. Особливо відзначився, як призер олімпіади з англійської мови та дипломант ІІІ ступеня обласного етапу Малої академії наук. Олексій ерудований, багато читає, займається спортом та бере участь у різних інтелектуальних конкурсах. Показав високі результати в ІІІ Всеукраїнському учнівському конкурсі наукових есе «Публічне управління в історії Української держави".

У номінації «Спорт» Диплом лауреата премії та статуетку «Гордість Прилуччини-2021» отримав Артем Редька – вихованець КЗ «Дитячо-юнацька спортивна школа» Cухополов’янської сільської ради. Артем Редька наполегливий і цілеспрямований. Прийшов у спорт у віці 6 років. За 10 років здобув більше 30 медалей. Неодноразовий чемпіон Чернігівської області з бігу на 200 м та призер з естафетного бігу на командному чемпіонаті області серед дорослих, юніорів та учнів з легкої атлетики, призер чемпіонату України з легкої атлетики серед юніорів, призер в командному чемпіонаті України з легкої атлетики з бігу на 200 м. Входить в десятку найкращих спринтерів України у своїй віковій категорії. Захоплюється технікою, автомобілями.

У номінації «Творчість» Диплом лауреата премії та статуетку «Гордість Прилуччини-2021» отримала Анастасія Демченко – учениця 8 класу Валківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. Вона активна учасниця інтелектуальних та творчих конкурсів. Переможець Міжнародного конкурсу читців «Натхнення», (диплом І ступеня), Всеукраїнського конкурсу творчості дітей та учнівської молоді «За нашу свободу», (диплом ІІІ ступеня), IV Міжнародного україно – турецького фестивалю «STARS OF TURKEY», (2 місце), обласного етапу Всеукраїнської виставки-конкурсу «Український сувенір», (диплом переможця), VI Всеукраїнського фестивалю-конкурсу декоративно-ужиткового мистецтва «Великоднє сяйво 2021».

Cухополов’янська громада пишається талановитими та обдарованими юними вихованцями, щиро вітає їх та бажає ставити цілі та впевнено рухатися вперед, прославляючи рідну Прилуччину!

Дарували святковий настрій учасникам заходу таланти Прилуччини!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису