11 серпня   відбулося  пленарне засідання 11 (позачергової) сесії  8 скликання  Сухополов’янської сільської ради, на розгляд якого вносилося  108  питань.

       У першу чергу депутатський корпус затвердив ряд рішень,  попередньо схвалених на спільному засіданні виконавчого комітету з постійною комісією з питань фінансів, бюджету, планування економічного і соціального розвитку, інвестицій та житлово-комунального господарства, а саме: «Про затвердження програми  благоустрою населених пунктів Сухополов’янської сільської ради на 2021 рік (в новій редакції)», «Про  затвердження  Програми охорони навколишнього  природного середовища на 2021-2022 роки (в новій редакції)», «Про затвердження Програми будівництва і реконструкції  вуличного освітлення населених  пунктів Сухополов’янської   сільської ради на  2021 - 2022 роки (в новій редакції)», «Про затвердження Комплексної програми підтримки сім’ї, забезпечення гендерної рівності, протидії домашньому насильству та торгівлі людьми на період до 2025 року», «Про  затвердження  Програми забезпечення препаратами інсуліну хворих на цукровий діабет на 2021 рік (в новій редакції)», «Про внесення змін до рішення другої (позачергової) сесії  восьмого скликання Сухополов’янської сільської ради  від 24 грудня 2020 року «Про бюджет Сухополов’янської сільської  територіальної громади на 2021 рік» та «Про звіт про виконання бюджету Сухополов`янської сільської  територіальної громади за І півріччя 2021 року».

      Під час сесії депутати розглянули  питання стосовно надання матеріальної допомоги  жителям територіальної громади.

     Також на розгляд сесії вносилися ряд земельних питань щодо надання дозволу на розроблення  проектів землеустрою, щодо затвердження технічної документації із землеустрою та передачі у власність земельних ділянок громадянам, а також про припинення права користування земельними ділянками тощо.

     Депутати також ухвалили рішення щодо внесення змін до Регламенту Сухополов’янської сільської ради.

     Серед питань порядку денного сесії було питання «Про розгляд депутатського запиту Саверського М.В. щодо будівництва та ремонту дорожнього покриття». Безпосередньо під час сесії Сухополов’янський   сільський голова Денис Росовський проінформував депутатів як про виконаний капітальний та ямковий ремонти доріг громади, так і про поточні роботи по ремонту дорожнього покриття. Сільський голова наголосив на тому, що питання стану дорожнього покриття та проведення ямкового ремонту доріг на території Сухополов’янської сільської ради перебувають на постійному контролі керівництва громади. Загальна площа громади складає 905,9 км2, до складу громади входить 19 старостинських округів, 54 населених пункти, відповідно протяжність автодорожньої мережі є однією з найбільших у Прилуцькому районі. У рамках програми Президента України «Велике будівництво» проводиться капітальний ремонт автомобільної дороги Н-07 Київ-Суми-Юнакіївка. У межах села Охіньки здійснено ремонтні роботи дорожнього покриття, наразі проводиться облаштування тротуарів, з’їдів та пішохідних переходів. Підрядна організація, яка здійснює роботи - ТОВ "Спільне українсько-німецьке підприємство "Автострада". Стартував капітальний ремонт ділянки траси Н-07 Київ - Суми – Юнаківка, що проходить через село Манжосвіка. Наразі тут проводяться роботи по заміні старого зношеного бетонного покриття на асфальтобетон. Підрядна організація, яка здійснює роботи - ТОВ "Спільне українсько-німецьке підприємство "Автострада".

     Одна з ділянок, де нещодавно розпочато роботи, - село Петрівське. Її протяжність - 8 км. Наразі тут активно ідуть роботи з влаштування ровиків поширення. Майже на трьох кілометрах укладений нижній шар асфальтобетону. Підрядна організація, що працює на цій ділянці, - ТОВ "ШБУ-77".

      Пневмо-струменевим методом відремонтовано ділянку дороги Т2524 Борзна-Ічня-Прилуки, що проходить в межах території Сухополов’янської громади с. Білещина та автомобільної дороги /Н-07/-Густиня Т-25-56.

     Протяжність доріг загального користування місцевого значення складає 208,9 км, що є найбільшою серед громад Прилуцького району. Дані дороги перебувають на балансі Управління капітального будівництва Чернігівської обласної державної адміністрації. Близько 70% доріг цієї категорії потребують середнього поточного та капітального ремонту.

     Завдяки фінансовій підтримці ТОВ «Прилуцький Хлібодар» в поточному році проведено ямковий експлуатаційний ремонт дороги Прилуки – Колісники 0251511, /Т-25-24/ - Маціївка, Радьківка - Лісові Сорочинці Н-07 та автомобільної дороги по вулиці Густинській (м. Прилуки) від автодороги Т2524 до в’їзду в с. Замістя.

 За підтримки ФГ «Світанок», ФГ «Промінь», ПП «Трансвіт» та небайдужих жителів Білорічицького та Погребівського старостинського округів здійснена висипка частини дороги від села Бажанівка до села Погреби та ділянки дороги від села Бажанівка до траси державного значення Т-25-27 Ічня - Київ.

       ФГ "Добрий пан", ФГ "Олег Агро", ПА «Агро-світ» проведено роботи по підсипці дороги від села Нетяжино до села Рудівка, на що витрачено 420 тис. грн. Роботи проведені за період з 2020 по 2021 роки. Також здійснювалася підсипка  ТОВ «АгроКІМ» автомобільних доріг на території Рудівського та  Нетяжинського старостинських округів. ТОВ «КрокУкрЗалізБуд» здійснювався ремонт окремої ділянки автомобільної дороги Піддубівка - Пологи - Тарасівка - Знам’янка.

       У  2020 році проведено поточний ремонт дорожнього покриття в адміністративному центрі с. Сухополова, на що витрачено 72731,00 грн. бюджетних коштів та грейдерування на суму 17256,00 грн. Також було залучено 150 тис. грн. позабюджетного фінансування, як спонсорська допомога ТОВ «Агрікор-Холдинг», на ремонт дороги по вул. Лесі Українки в с. Пирогівці.

       Сільський голова зазначив, що на сьогодні управлінням капітального будівництва Чернігівської обласної державної адміністрації розміщено оголошення в системі ProZorro про проведення процедури публічних закупівель щодо експлуатаційного ремонту та утримання доріг загального користування місцевого значення, в тому числі і доріг, що проходять територією Сухополов’янської громади, на загальну суму 40 млн. грн. Проведення торгів заплановано на 19 серпня поточного року. За підсумками проведення торгів буде визначено виконавця робіт по даних дорогах. На території Сухополов’янської об’єднаної територіальної громади ремонтні роботи будуть здійснюватися по наступних дорогах загального користування місцевого значення: Прилуки - Манжосівка (вул. Героїв війни), Білещина - Замістя (вул. Шевченка), /Р -67/ - Заїзд, Боршна - Смош - Ряшки - Оникіївка, /Н-07/- Переволочна, Мала Дівиця - Дмитрівка - Білорічиця, Смош - Густиня, Піддубівка - Пологи - Тарасівка - Знам’янка, Н-07-Рудівка - Канівщина, /Т-25-40/ Малківка - Богданівка. Голова громади нагадав депутатам, що на пленарному засіданні другої (позачергової) сесії восьмого скликання від 24 грудня 2020 року прийнято «Програму благоустрою населених пунктів Сухополов’янської сільської ради на 2021 рік (зі змінами)», якою передбачається 200 тис. грн. бюджетних коштів на проведення поточного ремонту доріг комунальної власності, а саме: по вул.Лесі Українки (с.Пирогівці), вул. І.Мазепи (с. Заїзд), вул.Коваленка В. та вул.Шевченка (с. Манжосівка). Депутати, розглянувши депутатський запит, ухвалили рішення щодо надання відділом житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Сухополов’янської сільської ради протягом 5 днів відповідної інформації депутату.

       Також під час сесії депутат сільської ради Ганна Чудо озвучила депутатське звернення групи депутатів  щодо отримання інформації щодо Стратегії розвитку громади, реалізації інвестиційних проектів, джерел наповнення бюджету громади, щодо земельного фонду громади та  земель історико-культурного призначення. Безпосередньо під час сесії Сухополов’янський   сільський голова      Денис Росовський та секретар ради Ольга Євтушенко проінформували депутатів по піднятих питаннях.

        По всіх питаннях порядку денного  11 (позачергової) сесії депутати ухвалили  відповідні рішення.