31 серпня  відбулося  пленарне засідання 12 (позачергової) сесії  8 скликання  Сухополов’янської сільської ради, на розгляд якого вносилося  152  питання.

         Депутати  ухвалили рішення, попередньо схвалені на засіданні виконавчого комітету, зокрема затвердили в новій редакції Програму благоустрою населених пунктів  Сухополов’янської сільської ради на 2021 рік та Програму фінансової підтримки первинної медико-санітарної допомоги та забезпечення медичної допомоги населенню громади на 2021 рік.

Керівництво громади продовжує роботу по забезпеченню населення мобільним зв’язком. З  метою покращення якості мобільного  зв’язку,  депутати  надали згоду на розміщення телекомунікаційного обладнання  ТОВ «Лайфселл»  в с.Ряшки, що дасть змогу покращити  якість мобільного зв’язку  жителям Ряшківського   та  Смоського старостинських округів.

      За ініціативи  депутата сільської ради В’ячеслава Зінченка та з метою збереження екологічної системи  депутатський корпус  ухвалив рішення  «Про надання погодження щодо створення ландшафтного заказника місцевого значення «Охіньківські луки» на території Охіньківського старостинського округу №12 Сухополов’янської сільської ради. Вищезазначене рішення буде направлене  до Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської обласної державної адміністрації.

       З  метою впровадження  практики міжмуніципального співробітництва на території Сухополов’янської територіальної громади депутати ухвалили рішення «Про затвердження Договору співробітництва  щодо реалізації спільного проекту «Створення туристичного кластеру «Місцями козацької сили». Це спільний проект, який об’єднує Ніжинську, Козелецьку,              Батуринську, Сухополов’янську та Парафіївську територіальні громади, і  буде  поданий на конкурс проектів міжмуніципального співробітництва Програми «DOBRE».

На розгляд сесії вносилися ряд земельних питань щодо надання дозволу на розроблення  проектів землеустрою, щодо затвердження технічної документації із землеустрою та передачі у власність земельної ділянки  громадянам, а також про припинення користування земельними ділянками тощо.

Також під час сесії депутати розглянули  питання стосовно надання матеріальної допомоги  жителям територіальної громади.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису