19 вересня жителі села Канівщина (Канівщинський старостинський округ) відзначали День села. Це свято, особливе для кожного, хто присвятив хоча б частинку своєї душі в його розвиток та розбудову.У святкуванні взяли участь Сухополов’янський сільський голова Денис Росовський, перший заступник сільського голови Андроніка Тарасенко,  староста Канівщинського  старостинського округу  Тамара Сергієнко, заступник директора по зв’язках з громадськістю  ТОВ «Агрікор-Холдинг»  Олександр Пишевський, представник  ТОВ «Агро-С» Марина Довга, місцеві  жителі та гості.

День села – це свято кожної родини, кожного господаря, кожного подвір’я.  Цього дня 9 вулиць та 2 провулки святкували День  рідної вулиці, адже кожен із жителів вулиць від маленьких до дорослих уніс свій вклад, щоб його вулиця була кращою. Вулиці, як і люди мають свою біографію, адже кожного дня на них трапляються різні події. Цьогоріч знакова подія не тільки для цього населеного пункту, а й для усієї нашої Сухополов’янської громади сталася відразу на трьох вулицях с.Канівщина: вул.Перемоги, вул.Б.Степанюка та провулку Покровському. Саме тут встановлено сучасне освітлення  завдяки участі громади у Всеукраїнському конкурсі мікрогрантів для розвитку громад «Час діяти, Україно!» від Благодійного фонду «МХП-ГРОМАДІ». У селі Канівщина є доволі молоді вулиці:  вул.Перемоги, вул.Бориса Степанка та провулок Покровський, які  побудовані у 80-х роках ХХ століття. Саме на цих вулицях будувалися будинки для молодих спеціалістів: лікарів, вчителів, механізаторів. І нині тут вирує життя. А от  на вул.Покровській проживає найбільша кількість сімей з дітьми. Найменшим у селі є 1-й провул.Покровський, адже тут розташовано всього дві хати. Без сумніву, кожна вулиця славиться своїми людьми. Тими, хто натхненно працює і дбає про своє господарство, тими, хто виховує дітей та онуків, вирощує городину та сіє поля, тими, хто прожив у шлюбі 30, 40 чи 50 років і тими, хто тільки збирається створити сім’ю.

 

Перші вітання зі святом лунали від старости Канівщинського  старостинського округу  Тамари Сергієнко, яка наголосила на тому, що  село Канівщина – це частина Сухополов’янської  об’єднаної територіальної громади та побажала кожному  міцного здоров’я, щастя, благополуччя, мирного неба, а також висловила слова вдячності всім, хто долучився до організації свята.

Сухополов’янський сільський голова Денис Росовський також привітав усіх присутніх з Днем села,  з Днем визволення Прилуччини від нацистських окупантів,  висловив  слова щирої вдячності  ветеранам,  які доклали максимум зусиль до розбудови села Канівщина,  надійним партнерам, хто постійно переймається вирішенням соціальних питань громади: ТОВ «Агрікор-Холдинг», ТОВ «Агро-С», ТОВ «Прилуцький хлібодар», фермерським господарствам, депутатам сільської ради. Сільський голова побажав розвитку, процвітання  та  здійснення всіх амбітних планів  Сухополов’янської об’єднаної громади, а також побажав кожній родині  сімейного благополуччя,  злагоди,   Божого благословення у православне свято  Архистратига Михаїла.

Подарунки на згадку від ТОВ «Агрікор-Холдинг» та  ТОВ «Агро-С» отримали члени родин найстаріших  жительок села Канівщина; подружня пара, яка прожила у шлюбі більше 50 років; подружні пари, які прожили разом не один десяток років. Цінні подарунки отримали    найстаріші  пайовики    ТОВ  «Агрікор-Холдинг»,  а також  пайовики ТОВ «Агро-С», які потребують особливої уваги.

З особливим захватом та насолодою  змагалися у конкурсах  як чоловіки, так і жінки з різних вулиць села Канівщина, переможці яких теж не залишилися без подарунків. Дуже емоційною та цікавою  була вікторина на перевірку знань про  рідне село, його історію, знання вулиць села, назв старовинних кутків села, які  існують і тепер; сіл, що входять до старостинського округу, найпопулярніших чоловічих та жіночих імен в селі тощо. 

Святкували як дорослі, так і малеча, для якої організаторами була надана можливість весело провести час на батутах, посмакувати солодкої вати та попкорну, а також взяти участь у конкурсах, отримавши солодкі подарунки.

Всіх присутніх привітав  заступник директора по зв’язках з громадськістю ТОВ «Агрікор-Холдинг» Олександр Пишевський, який наголосив на тому, що завжди братиме участь в наданні допомоги у вирішенні всіх важливих питань для розвитку, процвітання села та вручив Сухополов’янському  сільському  голові Денису Росовському  та  старості Канівщинського  старостинського округу  Тамарі Сергієнко короваї, випечені з нового врожаю 2021 року,  які були  розділені серед усіх жителів та гостей  на святковому заході.

Присутні мали змогу переглянути виставку, на якій були представлені  вироби учнів Канівщинської загальоосвітньої школи І-ІІ ступенів, вихованців дитячого садка «Веселка», сільського клубу, бібліотеки та роботи місцевих вишивальниць.

Позитивні емоції отримали усі присутні від участі у безпрограшній лотереї, адже кожен з її учасників отримав приз.

Дарували святковий настрій усім колективи комунального закладу «Центр культури  та дозвілля» Сухополов’янської сільської ради та колектив Канівщинського сільського клубу.

Свято пройшло у дружній, теплій  та позитивній атмосфері, яка об’єднала кожного з присутніх. По закінченню заходу усіх бажаючих пригощали польовою кашею.

Висловлюємо слова глибокої вдячності за надання спонсорської допомоги в організації  святкування Дня села ТОВ «Агрікор-Холдинг», ТОВ «Агро-С», ТОВ «Прилуцький хлібодар», фермерським  господарствам, які працюють на території  Канівщинського старостинського округу, небайдужим  жителям села та  депутату Сухополов’янської  сільської ради Віктору Редьці.