30 вересня  відбулося  пленарне засідання 13 сесії  8 скликання  Сухополов’янської сільської ради, на розгляд якого вносилося  146 питань. 

Ураховуючи численні звернення громадянжителів громади,  зважаючи на актуальність і важливість питання соціального забезпечення жителів Сухополов’янської територіальної громади, депутати ухвалили рішення «Про звернення депутатів Сухополов’янської сільської ради до Президента України Володимира Зеленського, Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова» щодо  вжиття заходів по недопущенню збільшення вартості товарів, робіт, послуг, інфляції  на території України та щодо ситуації, яка склалася із встановленням цін на електроенергію та газ з 1 жовтня 2021 року, що неминуче призведе до збільшення вартості продовольчих товарів. Зростання тарифів призведе до суттєвого навантаження на місцеві бюджети та необхідності пошуку додаткових фінансових ресурсів, які й так вкрай обмежені та які можна було б спрямувати на розвиток територіальних громад. Населення, у тому числі нашої об’єднаної територіальної громади, левова частка з яких це люди похилого віку, просто не в змозі осилити підвищення цін на товари, роботи та послуги. Пенсії та заробітні плати не в змозі будуть перекрити збільшення вартості товарів, що прогнозується експертами у жовтні на рівні 20%. Частина населення Сухополов’янської сільської ради з різних об’єктивних причин не отримує субсидії та інші соціальні допомоги, тому саме ці люди можуть залишитися за межею бідності. Основне завдання органів місцевого самоврядування – це  піклування про жителів, які проживають на підпорядкованій території. У зверненні також зауважено про необхідність звернення уваги  на життєдіяльність органів місцевого самоврядування  та вжиття заходів щодо вишукування та направлення цільових субвенцій для компенсації різниці в тарифах для бюджетів об’єднаних територіальних громад.

Під час сесії депутатський корпус, розглянувши заяви депутатів Сухополов’янської сільської ради Кривич Ольги Василівни, обраної по територіальному виборчому округу №4 (Чернігівська обласна партійна організація Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»), та Волошенко Ірини Василівни, обраної по єдиному багатомандатному виборчому округу (Чернігівська обласна партійна організація Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»), ухвалив  відповідне рішення «Про дострокове припинення  повноважень депутатів Сухополов’янської сільської ради», яке буде направлене  до Сухополов’янської сільської територіальної виборчої комісії.

На розгляд сесії вносилися ряд земельних питань щодо надання дозволу на розроблення  проектів землеустрою, щодо затвердження технічної документації із землеустрою та передачі у власність земельної ділянки  громадянам, про припинення права користування земельними ділянками, про прийняття земельних ділянок у комунальну власність, про внесення змін договорів оренди земельних ділянок тощо.

Також під час сесії депутати розглянули  питання стосовно надання матеріальної допомоги  жителям територіальної громади.