21 листопада відповідно до  Указу Президента України  від 13 листопада 2014 року в Україні  відзначається День Гідності і Свободи. Цього року відзначаємо восьму річницю  Революції Гідності,  яка визначила  політичні та суспільні зміни в Україні з 21 листопада 2013 до лютого 2014 року, викликані відходом політичного керівництва країни від законодавчо  закріпленого курсу на Європейську інтеграцію. Цього дня, встановивши на Майдані перші намети, українці, згуртувавшись, заявили на весь світ про свою готовність  ціною власних життів боротися за життя  у вільній, незалежній та європейській державі. Революція Гідності об’єднала  свідомих громадян – справжніх патріотів Батьківщини. Не згасне пам’ять про Героїв, які загинули за цілісність, гідність і свободу нашої держави.

Троє кращих синів Сухополовянської об’єднаної територіальної громади: Сергій Безгубченко (с.Сухополова – адміністравтивний центр громади), Віктор Лавренчук (с.Рудівка, Рудівський старостинський округ), Анатолій Потієнко (с.Боршна, Валківський старостинський округ)  ціною власного життя виборювали  краще майбутнє краще майбутнє для наступних поколінь незалежної  України! Низько вклоняємось  перед величчю їх подвигу. Висловлюємо слова  глибокої вдячності,  шани і підтримки  батькам за виховання синів-Героїв!

Ушановуючи пам'ять учасників бойових дій в зоні проведення АТОООС були покладені квіти до  їх могил та меморіальних дошок. За участю педагогічного та учнівського колективів Сухополовянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, завідуючої Сухополовянським сільським клубом Любові Загуменник   були покладені квіти до могили учасника бойових дій Сергія Безгубченка (с.Сухополова)  та  його меморіальної  дошки, розміщеної на фасаді Сухополовянської школи, у якій він навчався.

Учні Валківської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів разом із старостою Валківського старостинського округу Антоніною Нестеренко поклали квіти до могили учасника бойових дій Анатолія Потієнка (с.Боршна).

Староста Рудівського старостинського округу Ніна Пашук, завідувач Рудівським сільським клубом Василь Колоша та бібліотекар  Рудівського бібліотечного пункту Олена Рубан  поклали квіти до  могили учасника бойових дій Віктора Лавренчука (с.Рудівка). Педагоги та учні Рудівської  загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів долучилися до вшанування пам'яті загиблого Героя Віктора Лавренчука, поклавши квіти до його меморіальної дошки, розміщеної на фасаді школи.

До Дня Гідності та Свободи були підготовлені тематичні книжкові  викладки літератури  «Спалені вогнем Майдану» як у комунальному закладі «Публічна бібліотека»,  так і   бібліотечних пунктах громади, а в навчальних закладах громади з метою національно-патріотичного виховання були проведені  тематичні виховні години.

Пам’ять про подвиги захисників назавжди залишиться в  наших серцях. Вічна пам'ять загиблим! Світла пам'ять Героям!


Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису