Міністерством соціальної політики України з метою виконання Плану заходів на 2021 і 2022 роки з реалізації Національної стратегії безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України  від 04.08.2021 №883-р, оголошено проведення конкурсу кращий соціальний проект/ініціативу.

Мета  проекту –  виявлення найкращих ініціатив та успішних кейсів, реалізованих в громадах на території України фізичними особами, громадськими та релігійними організаціями, впровадження кращих практик врядування на державному рівні на місцях через принцип прозорості, справедливості, рівності, гласності, верховенства права та прав людини. У важких життєвих обставинах складно зорієнтуватися та знайти свій шлях, зробити перший крок для руху в сторону якісних змін і перетворень. Але поруч так багато людей, які змогли знайти в собі внутрішні сили та мають неймовірний життєвий досвід, яким готові поділитися. Ми маємо на меті створити платформу, де були би зібрані найкращі соціальні ініціативи та проекти.

Долучитися до участі у конкурсі  можна шляхом заповнення відповідних аплікаційних форм (Додаток 2).https://rada.info/upload/users_files/04415867/dca7bc9a39bca8afd5270ff38fd7dbc9.docx

Запрошуємо до участі шляхом заповнення відповідних аплікаційних форм та до 7 лютого 2022 року надсилання їх на адресу initiate_msp@ukr.net.

 

 За результатами поданих даних  Міністерством соціальної політики України буде створено єдиний портал ініціатив, успішних кейсів, сформовано базу партнерів та громадських діячів за напрямами:

  • освіта в соціальній сфері;
  • медичне забезпечення соціальних категорій населення;
  • ІТ сервіси для поліпшення надання соціальних послуг;
  • культура/мистецтво для реалізації соціальних потреб громадян;
  • правове забезпечення;
  • соціальне (соціально відповідальне) підприємництво;
  • державне врядування (найкраща практика органу місцевого самоврядування для забезпечення осіб з інвалідністю, постраждалих від домашнього насильства, одиноких, літніх людей послугами);
  • реабілітація/оздоровлення;
  • спорт;
  • наукові розробки та дослідження, корисні моделі.

За результатами конкурсу буде визначено та відзначено громаду з найкращими практиками врядування в соціальній сфері.

Підбиття підсумків відбудеться 25.02.2022 року. Переможці отримують медіапідтримку у вигляді промороликів, найкращі ініціативи та практики будуть зібрані у збірці соціальних ініціатив. Також буде визначено найбільш соціально спрямовану громаду.

Координатор проекту Галина Сергіївна Єрко 067 501 02 51.


Фото без опису