16 лютого відповідно до  Указу Президента України від 14.02.2022 року № 53/2022 в Україні оголошено Днем єднання  з метою посилення консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз, інформаційно-пропагандистського, морально-психологічного тиску на суспільну свідомість. Керівництво громади, депутати сільської ради, старости старостинських округів громади та посадовці сільської ради долучилися до відзначення Дня єднання, виконавши о 10.00 Державний Гімн України.

Цього дня відбулася 19 (позачергова) сесія 8 скликання  Сухополов’янської сільської ради,  під час якої  було розглянуто 44 питання.

Одним з перших питань пленарного засідання був звіт сільського голови Дениса Росовського щодо діяльності Сухополов’янської сільської ради та  її виконавчих органів за 2021 рік щодо виконання основних повноважень (власних та делегованих), про діяльність сільської ради у  сфері регуляторної політики, а також щодо відкритості та гласності  діяльності сільської ради, про що свідчить робота з оперативного висвітлення новин, повідомлень, оголошень, прес-релізів засідань виконавчого комітету, пленарних засідань сесій сільської ради, розміщення інформаційних матеріалів стосовно основних заходів та подій на   офіційному сайті Сухополов’янської сільської  ради, оперативному  висвітленні життєдіяльності громади на сторінках у мережі  Фейсбук у групі «Сухополов’янська ОТГ», сторінках інтернет-видань, газеті та телебаченні.

Відповідно до вимог чинного законодавства про свою роботу  за 2021 рік  прозвітували на пленарному засіданні сесії 19 старост  старостинських округів громади, а також голова  постійної комісії сільської ради з питань фінансів, бюджету, планування економічного і соціального розвитку, інвестицій та житлово-комунального господарства Ярослав Луцак,  голова  постійної комісії сільської ради з питань земельних відносин та природокористування Олег Власенко та голова постійної комісії сільської ради з гуманітарних питань, прав людини, законності правопорядку, депутатської діяльності, етики та регламенту Ганна Чудо.

Заслухавши доповідь першого заступника сільського голови Андроніки Тарасенко, депутати сільської ради затвердили Програму соціально-економічного розвитку  Сухополов’янської сільської територіальної громади на 2022-2024 роки.

Депутати ухвалили рішення щодо утворення центру надання адміністративних послуг Сухополов’янської сільської ради (Центр Дії) у формі структурного підрозділу – відділ «Центр надання адміністративних послуг» сільської ради, затвердили структуру відділу  та Положення.

Депутатський корпус на сесії  затвердив внесення змін  до  рішення сімнадцятої сесії восьмого скликання Сухополов’янської сільської ради від 24.12.2021 року «Про бюджет Сухополов’янської сільської територіальної громади на 2022 рік», зокрема щодо спрямування коштів на фінансування Програми благоустрою населених пунктів Сухополов'янської сільської ради на 2022-2027 роки та  Програми підтримки діяльності 12 ДПРЧ (м. Прилуки) 3 Державного пожежно-рятувального загону Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області на 2022 рік, а також на  поточний ремонт даху Заїздського будинку культури  КЗ «Центр культури та дозвілля» та ін.

 З метою створення постійно діючого колегіального консультативно- дорадчого органу при Сухополов’янській сільській раді для проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації молодіжної політики, вирішення питань життєдіяльності громади рішенням сесії утворена Молодіжна рада Сухополов’янської територіальної громади та затверджено  Положення.

Окрім вищезгаданих питань, була також затверджена Програма проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки кадастровий номер 7424185000:05:000:0744 на території Малківського старостинського округу №10 Сухополов’янської сільської ради.

Під час сесії депутати внесли зміни до договорів оренди земельних ділянок водного фонду, ухвалили рішення  стосовно  виплат учасникам бойових дій в Афганістані та на території інших держав, а також щодо надання матеріальної допомоги  жителям територіальної громади.

Пленарне засідання сесії пройшло конструктивно та змістовно.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису