Застосунок «Повітряна тривога», що надсилає критичні сповіщення про початок і закінчення повітряної тривоги в окремих областях України, вже завантажили понад 2 млн користувачів. Вже на другий день застосунок став першим у сегменті новин українського AppStore. 

Випустила застосунок «Повітряна тривога» компанія Ajax Systems за ініціативи ІТ-компанії stfalcon.com та за підтримки Міністерства цифрової трансформації України.  

Відсьогодні окрім iOS та Android застосунок доступний до завантаження на Huawei. Посилання на завантаження також доступне на стартовій сторінці Google в Україні, безпосередньо під вікном пошуку.

В оновленій версії застосунку 
«Повітряна тривога» впроваджено додатковий функціонал та окремі налаштування.   

Список усіх можливостей застосунку версії 2.0. 

  1. Додано усі області України. 
  2. Додано вибір окремих міст та територіальних громад. Доступні всі 1470 громади України. 
  3. Додана перевірка статусу повітряної тривоги у вибраній області безпосередньо у застосунку. 
  4. Збільшено тривалість сигналу про тривогу до 30 секунд.
  5. Змінено звук про відбій тривоги на більш спокійний. 
  6. Додано відповіді на Поширені питання (FAQ).
  7. Внесено виправлення, що забезпечують більш стабільну роботу застосунку.
  8. Оновлено дизайн застосунку.

Користувачам, які раніше вже встановили застосунок, необхідно оновити його вручну до версії 2.0 або встановити заново. Обов’язково активуйте автооновлення програм на смартфоні. 

Команда Ajax Systems та ІТ-компанія stfalcon.com цілодобово збирають зворотній зв’язок і працюють над покращенням роботи застосунку. Ми вдячні усім українцям, які допомагають впроваджувати та тестувати додаток.

Завдяки прямій співпраці з обласними адміністраціями та Мінцифри, ми можемо швидко підключати нові регіони та міста і вчасно інформувати якомога більше людей про можливі загрози. Ми вдячні всім партнерам за максимальну включеність та допомогу у реалізації сервісу, а особливо Хмельницькій та Вінницькій ОДА, які дуже допомогли на етапі запуску. Віримо, що разом ми зможемо врятувати не одне життя. 

Нагадуємо, що застосунок «Повітряна тривога» потрібно використовувати як додаткову можливість отримати сигнал тривоги. Будьте уважі до вуличних сирен і попереджень, а також користуи?тесь іншими каналами. Наприклад, підпишіться на вашу обласну адміністрацію у Telegram. Список адміністрацій: 
https://bit.ly/3tn5wAD 
Слідкуйте за оновленнями та бережіть себе!

Завантажити застосунок «Повітряна тривога»: 

За інформацією Міністерства та  

комітету Цифрової трансформації України

Фото без опису