Беручи до уваги Указ Президента України від 24.02.2022 № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», затверджений Законом України від 24.02.2022 № 2102-IX «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні», Національне агентство з питань запобігання корупції зазначає, що  згідно Закону України від 03.03.2022 №2115-ІХ «Про захист інтересів суб’єктів подання звітності та інших документів у період дії воєнного стану або стану війни» кампанія декларування 2022 року відтерміновується до перемоги над рашистськими окупантами. Тобто щорічну декларацію за 2021 рік ви можете подати протягом трьох місяців після закінчення війни.

Також зміщуються терміни подання повідомлень про суттєві зміни в майновому стані суб'єктів декларування та відкриття валютного рахунку в банку - нерезиденті.  Тепер їх так само потрібно буде подати протягом 3 місяців після закінчення війни.

Якщо  суб’єкти декларування  не мають фізичної можливості протягом трьох місяців після припинення чи скасування воєнного стану або стану війни подати документи у зв’язку з безпосередніми наслідками їх участі у бойових діях – вони  звільняються від адміністративної та/або кримінальної відповідальності за неподання чи несвоєчасне їх подання та подають їх протягом одного місяця з дня закінчення наслідків, які унеможливлювали їх подання через наслідки війни.