4 липня загинули 48 бджолиних родин на пасіках села Сухоставець Канівщинського старостинського округу Сухополов’янської громади. Комісійне обстеження підтвердило масову загибель бджіл, які були виявлені мертвими біля вуликів із підігнутим брюшком та витягнутим хоботком. Ймовірна причина гибелі – потрава внаслідок обробітку сільськогосподарських культур.

Ні власники пасік, ні Сухополов’янська ОТГ про здійснення обробітку не були попереджені.

Звертаємося до суб’єктів господарської діяльності, а, особливо, до членів особистих селянських господарств, при застосуванні засобів захисту рослин для обробітку сільськогосподарських угідь не пізніше, ніж за три доби до початку обробки,попереджати Сухополов’янську ОТГ та пасічників, пасіки яких знаходяться на відстані до десяти кілометрів від оброблюваних площ, із зазначенням дати обробки, назви препарату, ступеню і строку дії токсичності препарату.

Отруєння бджіл хімікатами (потрава) є одним із найбільших бід для пасічників, сума збитків вражає. Саме тому, у цей нелегкий час аграрії і пасічники мають співпрацювати, а не шкодити один одному. Чужої біди не буває. Тримаймося. Все буде Україна!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису