29 серпня в Україні відзначаємо День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Цей день встановлено Указом Президента України від 23 серпня 2019 року для зміцнення патріотичного духу у суспільстві та увічнення героїзму військовослужбовців і добровольців, котрі віддали життя за Батьківщину.Кожна з територіальних громад України вшановує пам'ять про своїх  загиблих Героїв. Цього дня в адміністративному центрі Сухополов’янської громади – с.Сухополова  відбувся підготовлений колективом КЗ «Центр культури  та дозвілля» захід-реквієм за участю сільського голови Дениса Росовського, посадовців, місцевих жителів. Кожен виступ був наповнений болем та трагічними спогадами про  міста-Герої, про  прожиті дні, безкінечні бої, нескінченні хвилини чекань відбою тривог чи дзвінків від близьких, незлічені втрати військових, цивільних, захисниць та захисників, дорослих та дітей під час широкомасштабного вторгнення російського агресора у населені пункти нашої держави. Усі присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих під час  російсько-української війни. По завершенні заходу кожен з присутніх мав змогу придбати символічний оберіг –  ляльку-мотанку і  підтримати наші  незламні та мужні ЗСУ.

Сухополов’янська громада  постійно  підтримує родини  загиблих Героїв громади та  надає у першочерговому порядку на кожне зі звернень відповідну допомогу. 29 серпня очільник громади Денис Росовський особисто відвідав родини загиблих: Сергія Безгубченка (с.Сухополова), Віктора Лавренчука (с.Рудівка), Анатолія Потієнка (с.Боршна), Ангеліни Євдокімової (с.Колісники), Богдана Назаренка (с.Валки),  Ярослава Кравченка (с.Густиня) та Вадима Макухи (с.Малківка). Сільський голова поспілкувався з рідними та близькими загиблих,  вручив їм допомогу у вигляді продуктових наборів  та  висловив слова вдячності та глибокої поваги.

З метою збереження історичної пам'яті про події російсько-української війни та  національно-патріотичного виховання підростаючого покоління заклади загальної середньої освіти громади беруть участь загальнодержавному проєкті «Місце шани та вдячності», у рамках якого у школах облаштовані інформаційні стенди, присвячені захисникам і захисницям України, які брали або беруть участь у російсько-українській війні. Відповідні  фото та інформація про участь у проєкті  розміщені на сайтах  закладів та у соціальних мережах.

Дякуємо кожному за єдність, віру, силу духу, відданість та патріотизм, який тримає нашу Батьківщину! Україна обов’язково переможе і настане переможний мир! Ніколи не пробачимо ворогу жодне втрачене життя! Вічна пам'ять і слава Героям! ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису