З нагоди 79-ї річниці вигнання нацистських окупантів з території Прилуцького району 18 вересня на території адміністративного центру – с.Сухополова та  населених пунктів  старостинських  округів  громади були покладені квіти  до пам’ятників, обелісків та місць поховань учасників Другої світової війни 1939-1945 років.

У цей день  жителі Прилуччини віддають  шану та повагу тим, хто героїчно боронив рідну землю зі зброєю в руках та самовіддано працював у тилу, вшановують пам'ять тих, хто загинув, визволяючи наш район від нацистських окупантів. Більше 5 тисяч жителів сіл Cухополов’янської громади боролись на фронтах Другої Світової війни, 416 юнаків та дівчат вивезено на каторжні роботи до Німеччини, понад 3000 жителів громади не повернулись до рідних домівок. За проявлену доблесть і відвагу орденами та медалями нагороджено 2567 жителів громади.

Наша безмежна вдячність кожному з вас за мужність у боях, за щоденну сумлінну працю в повоєнні часи, за жертовність та міцність духу. Ні біль важких втрат, ні радість великих перемог не забулися за цей час, адже пам'ять про подвиги наших батьків, дідів, прадідів братів і сестер, вдячність за життя на вільній землі не мають історичного терміну давності – вони вічні. Вони – у пам’яті кожної родини, у квітах біля обелісків, братських могил, меморіалів Слави.

Пам'ять про загиблих героїв Другої світової війни в серцях кожного з нас.

Подвиг переможців у тій страшній війні з гідністю продовжують бійці, які сьогодні відстоюють незалежність та територіальну цілісність держави у боротьбі з жорстоким російським агресором. Віримо в  кожного  захисника і кожну захисницю, які на сьогодні щоденно, самовіддано, ризикуючи своїм життям, наближають нашу Перемогу над російським агресором. Все буде Україна!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису