22 вересня 2022 року на базі Дідівського ліцею відбувся «круглий стіл» у рамках проєкту «Посилення спроможності громад Чернігівської області у сфері профілактики вживання дітьми та молоддю психоактивних речовин». Координаторка проєкту Лариса Рень розкрила суть проєкту, розповіла про його цілі, звернула увагу на важливість спільного стратегічного бачення у  профілактиці вживання психоактивних речовин. Проєкт реалізується за підтримки UNODC - United Nations Office on Drugs and Crime Молодіжної Ініціативи Управління ООН з питань наркотиків і злочинності, з коштами, що надані Центром профілактики зловживання наркотиків (Японія). Цій презентації передувало навчання тренерів у профілактичній програмі "Вибір", в якому взяла участь психологиня  Дідівського ліцею Наталія Сім’ячко, проявивши ініціативу. І виборола право  зі своїм закладом освіти взяти участь у проєкті.

Наша громада  ввійшла в десятку громад області, які беруть участь у програмі «Вибір-5» (Сухополов’янська, Михайло-Коцюбинська, Кіптівська, Мринська, Іванівська, Лосинівська, Ріпкінська, Менська, Корюківська, Борзнянська ОТГ).

Завдання програми «Вибір-5»- це формування у п’ятикласників світогляду несумісного із вживанням наркотичних речовин, формування навичок безпеки, лідерства, поведінки дітей у кризових ситуаціях. А також формування громадської думки , що орієнтується на вибір здорового способу життя.

        «Вибір-5» зорієнтований на партнерські стосунки учасників освітнього процесу. Тому на заході були присутні класні керівники, представники батьківської громадськості, начальник відділу освіти, молоді і спорту Тетяна Рева, спеціаліст центру соціальних служб Сухополов'янської сільської ради Тетяна Пироженко, директор Центру професійного розвитку педагогічних працівників Світлана Шинкаренко, практичний психолог Сухополов'янського ліцею Олена Макаренко.

       Попереду робота з дітьми безпосередньо за програмою проєкту. А щоб його втілювати успішно в життя координатори надали методичне забезпечення – посібники для тренера, робочі зошити для учасників (учнів) та посібники для батьків.

      Наближаємо Перемогу справами, які вміємо робити задля молоді і разом з молоддю! Віримо у майбутнє України!