Отже, актуальні професії на ринку праці області: водій автотранспортних засобів, оператор котельні, тракторист, соціальний робітник, кухар, бухгалтер, продавець продовольчих та непродовольчих товарів, верстатник деревообробних верстатів, слюсар-ремонтник.

Професії, за якими є можливість працевлаштуватись у регіоні: слюсар з експлуатації та ремонту газового господарства, оператор верстатів з програмним керуванням, слюсар-сантехнік, швачка, лікар загальної практики - сімейний лікар, електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування, охоронник, лікар ветеринарної медицини, підсобний робітник.

Професії, які є на підприємствах області в незначних кількостях: бетоняр, гравер друкарських форм, оператор сушильного устаткування, перукар (перукар-модельєр), водій тролейбуса, штукатур, оператор заправних станцій, дояр, рамник.

Професії, які відсутні на ринку праці регіону: гірник, моторист бетонозмішувальних установок, вибірник-укладальник каменю, гальванік, апаратник сушіння, інспектор з соціальної допомоги, технолог із агрономії, ракліст (виробництво текстилю), технік з планування.

Чернігівський обласний центр зайнятості                           

Фото без опису