29 вересня, напередодні  Дня працівників освіти, який відзначаємо щороку  в  першу неділю жовтня, в адміністративному центрі Сухополов’янської громади  відбулися урочистості за участі  секретаря   сільської ради Ольги Євтушенко, посадовців сільської ради,  працівників  закладів загальної середньої освіти та закладів дошкільної освіти. На жаль, цьогорічне свято відзначаємо в умовах воєнного стану, у час повномасштабного вторгнення російської федерації на територію нашої держави. 1 вересня 2022 року розпочався найскладніший навчальний рік в історії незалежної України, адже в умовах війни на вчителів покладається ще більше відповідальності – зараз вони тримають освітній фронт і роблять те, що вміють найкраще – навчають дітей. За останні місяці всі дізналися, що педагоги України надзвичайно сильні. Вони мають силу навчати, надихати, допомагати, підтримувати, втішати, вести за собою, розбудовувати освіту та змінювати її на краще. Освіта – це інвестиція в майбутнє держави. А державу, яка цінує своїх педагогів, неможливо знищити.

Вітала з професійним святом освітян громади секретар Сухополов’янської  сільської ради Ольга Євтушенко, яка  висловила їм слова вдячності за важливу працю по навчанню та вихованню підростаючого покоління, наголосила на відповідальності професії вчителя в непростих умовах сьогодення, побажавши  якнайшвидшої перемоги та зустрічі з учнями під мирним небом  України. Секретар сільської ради Ольга Євтушенко вручила  Почесні грамоти Сухополов’янської сільської ради за  сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий внесок у справу навчання та виховання підростаючого покоління та з нагоди Дня працівників освіти: Андрієнко Наталії Іванівні – учителю біології Дідівського ліцею; Власенко Любов Миколаївні – директору Охіньківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів; Пятигорець Олені Юріївні – головному спеціалісту відділу освіти, молоді та спорту; а також відповідні Подяки Сухополов’янської сільської ради Крипак Ользі Михайлівні – педагогу-організатору Замістянської гімназії; Мартусь Ліані Миколаївні – учителю початкових класів Валківської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів. Подяки Сухополов’янської сільської ради за  сумлінну працю, зразкове виконання функціональних обов’язків та з нагоди Дня працівників освіти отримали також Пінчук Оксана Володимирівна – підсобний робітник Сухополов’янського закладу дошкільної освіти «Радість» та Харечко Віктор Михайлович – водій автотранспортного засобу Сухополов’янського ліцею.

Також вітала педагогічних працівників начальник відділу освіти, молоді та спорту сільської ради Тетяна Рева, яка звернула увагу присутніх, що у  Сухополов’янській громаді самовіддано працює на освітньому фронті 190 педагогічних працівників. Грамоти відділу освіти, молоді та спорту Сухополов’янської сільської ради за сумлінну та бездоганну працю, плідну педагогічну діяльність,  вагомий особистий внесок у справу навчання і виховання молодого покоління та з нагоди відзначення Дня працівників освіти отримали: Бордун Ірина Григорівна вихователь Замістянського закладу дошкільної освіти «Барвінок»; Жмака Сергій Володимирович вчитель географії Охіньківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів; Кардаш Наталія Петрівна заступник директора з навчально-виховної роботи Замістянської гімназії; Кизим Наталія Сергіївна в.о. директора Дідівського закладу дошкільної освіти «Барвінок»; Ковальська Алла Іванівна кухар Сухополов’янського ліцею; Кузьменко Марина Олександрівна заступник головного бухгалтера централізованої бухгалтерії відділу освіти, молоді та спорту Сухополов’янської сільської ради; Лещенко Олександр Васильович водій автотранспортного засобу Дідівського ліцею; Панченко Олена Петрівна вихователь Сухополов’янського закладу дошкільної освіти «Радість»; Сім’ячко Наталія Михайлівна практичний психолог Дідівського ліцею; Федоренко Наталія Миколаївна учитель української мови та літератури Заїздської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів.

Звучали щирі слова вітань педагогічним працівникам від директора  комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Сухополов'янської сільської ради Світлани Шинкаренко, яка закцентувала увагу на роботі Центру, висловила слова вдячності керівникам закладів освіти за співпрацю та підтримку, вручивши Подяки лідерам педагогічних спільнот, колективам ЗЗСО та ЗДО за активну участь у  заходах неформальної освіти за  підсумками 2021-2022  навчального року; окремим педагогічним працівникам за вагомий особистий внесок у розвиток освіти громади, поширення власного досвіду, продукування інноваційних ідей на майданчику професійної майстерності  та з нагоди професійного свята – Дня працівників освіти.

             Учасники заходу отримали позитивні емоції від перегляду відповідей та роздумів у відео-інтерв’ю з найменшими вихованцями  на тему професії вчителя. 

Дарували  святковий настрій  представники комунального закладу «Центр культури  та дозвілля» Сухополов’янської сільської ради.

Шановні педагоги, прийміть найщиріші вітання з Днем працівників освіти! Бажаємо Вам реалізації всіх творчих задумів  та проектів,  наснаги, злагоди, достатку  та миру в кожній родині!  Не зупиняйтеся на досягнутому! Будьте креативними! Мисліть позитивно! Будьмо разом, тримаймося гідно, пишаймося Україною,  Збройними Силами  України та наближаймо Перемогу кожен на своєму фронті! Слава Україні!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису