Іллінська гора у селі Боршна – одне з найулюбленіших місць для жителів Прилуцького краю. Тут неймовірна атмосфера, тиша і одні з найкращих, без перебільшення, краєвиди. Захід сонця в цьому місці – особливий.

Саме тому на виконання ініціативи Президента «Зелена країна» за участі керівництва Сухополов’янської громади, старости Валківського старостинського округу Антоніни Нестеренко, місцевих депутатів Анатолія Руденка, Ганни Чудо та небайдужих ініціативних місцевих громадян на Іллінській горі закладено парк «Іллінська гора».

Цього року на ділянці висаджено 72 липи, 30 берез та 25 ялинок.

Щиро дякуємо працівникам ДП «Ніжинське лісове господарство» за надані саджанці та працівникам Прилуцької дослідної станції за допомогу у проектуванні території.

Усі, хто сьогодні плідно працював, від душі сподіваються, що відвідувачі цього унікального місця дуже дбайливо будуть ставитися до природи, щоб у майбутньому цей парк став окрасою громади.

До Вашої уваги вірш від місцевого журналіста Григорія Каліша з нагоди закладення парку:

Нам не страшні їх хвалені гармати,

Коли ми у єдиному строю…

Єднаймось же й згуртовуймось в громаді,

Щоб перемогу викувать свою.

Й цей парк біля козацької дороги

Провісником хай стане Перемоги!!!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису