Життя без насильства: підбиття підсумків  щорічної Всеукраїнської кампанії «16 днів проти насильства»

 

Відповідно   до затвердженого сільським головою Денисом Росовським Плану заходів з проведення щорічної Всеукраїнської кампанії «16 днів проти насильства» в Сухополов’янській сільській раді з 25 листопада – 10 грудня 2022 року   організовано і проведено ряд заходів.

Відділом освіти, молоді та спорту у всіх закладах освіти  проведено онлайн конференції на тему «Ми за мир без насильства»; інформаційно-просвітницькі та профілактичні заходи щодо запобігання насильству та експлуатації дітей у цифровому просторі «Безпечний онлайн простір», «(Не)дитячі стосунки online», конкурс малюнків на тему «Війна це – насильство», «Ми проти насильства, ми проти війни», створення інформаційних стендів, стіннівок, плакатів «Ми за світ без насильства»; перегляд відеороликів та відеофільмів на тему: «Права та обов’язки дітей», «Життя на продаж», «Життя без насильства», «Насильство. Види насильства. Як себе захистити», «Домашнє насильство»; бесіди, години спілкування та тематичні виховні години: «Сім’я – простір без насильства», «Збережи життя – зупини насильство!», «Профілактика насильства», «Перші кроки у випадку домашнього насильства», «Національна «гаряча лінія» із попередження домашнього насильства», «Я маю право жити без насильства», «Зупини насильство!», «Не будь байдужим!», «Здоров’я – найбільша цінність у житті», «Дитинство без насильства», «Що таке добре, що таке погане?», «Булінг – мовчати не треба!» «Твоє життя у твоїх руках», «Не мовчи про важливе! Запобігання та протидія проявам насильства»,  «Я маю право жити без насильства».  

09 грудня 2022 року для педагогів громади проведено педагогічний онлайн - івент «Право на життя без насильства» за участю заступника голови Прилуцької РДА Кісленко Олесі.

Відділом культури і туризму у КЗ «Публічна бібліотека», сільських бібліотеках-філіалах старостинських округів організовані тематичні книжкові викладки, виставки матеріалів з питань запобігання насильству в сім’ї: «16 днів проти насильства: що потрібно знати».

          Службою у справах дітей у сім’ях, які опинились у складних життєвих обставинах, сім’ях опікунів та піклувальників, проведено профілактичні бесіди - роз’яснення з метою недопущення фізичного, психічного, сексуального і економічного насильства в сім’ї.

Центром соціальних служб 25 листопада 2022 року проведено круглий стіл «Алгоритм дій в процесі виявлення та реагування на випадки домашнього насильства»; для учасників освітнього процесу Дідівського та Сухополов’янського ліцеїв - відеолекторій  «Гендерна рівність, як запорука запобігання та протидії домашньому насильству; серед місцевих жителів, користувачів соціальних мереж онлайн проведено опитування на офіційній сторінці ЦСС в соціальній мережі «Фейсбук» щодо обізнаності громадськості з питань захисту прав жінок, а також вуличне консультування з питань запобігання та протидії домашньому насильству.

Відділ соціальної підтримки населення Сухополов’янської сільської ради 09 грудня 2022 року провів засідання координаційної ради з питань гендерної рівності, запобігання та протидії домашньому насильству за ознакою статі, протидії торгівлі людьми, профілактики соціально-небезпечних хвороб та формуванню здорового способу життя у 2022 році.

Ні насильству в житті! Зупинимо  насильство  разом!

Фото без опису