Рівень життя кожної людини визначається не лише  величиною власного достатку, а й благами та зручностями, створеними для неї громадою, комунальними службами тощо. Різноманітні соціологічні служби навіть досліджують рейтинг міст, де звичайний обиватель почувається найкомфортніше – має зручний транспорт, доступність до благ цивілізації, елементарні місця для відпочинку.

З перших днів зі свого створення Сухополов’янська територіальна громада за пропозиціями старостинських округів намагається благоустроювати населені пункти – ремонтуються, підсипаються дороги, освітлюються вулиці, облаштовуються автобусні зупинки. І навіть в цей непростий час воєнного стану в силу фінансових можливостей ця робота не припиняється. Ось і зовсім недавній приклад – у с.Манжосівці, біля кафе «Дубки», обладнали автобусну зупинку.  Працювали толокою. Сільській раді допомогли жителі села, які й просили про облаштування такого прихистку від дощів, снігів та вітру. Зупинку виготовили в патріотичних кольорах, новенька, зручна, вона відразу сподобалася пасажирам.

Та тішитися обновою сельчанам вдалося не довго. Вже за кілька днів, мабуть, темними сутінками, навідалася сюди така ж темна душа. І як наслідок – зникли в невідомості кілька дошок з таких красивих і зручних лавок. Про що думали вандали, коли руйнували зроблене людьми для їхніх же сельчан, сусідів, родичів? Можливо, вже ранком прийде на цю зупинку їхня мати чи дружина, а присісти й ніде…

Чи зарадять варвару в господі ті пара відірваних дощок  - хто зна. А от гіркий осад, мов плювок у душу, залишиться надовго в усіх,  хто турбувався і будував зупинку.

І ще. Навіть в темну пору бридкі діла залишають слід. Не може бути, щоб таємне не стало явним, щоб ніхто не бачив - не чув, як плюндрували зупинку. Та й з іншого кінця міста навряд чи приїхали злодії на Манжосівку за кількома дошками. То ж,  якщо хтось  став свідком цього неподобства,  повідомте в Дідівський старостат чи Сухополов’янську сільську раду. Можна навіть таємно. З варварством треба боротися всіма способами.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису