Вже четвертий рік діти-сироти, позбавлені батьківського піклування, та особи з їх числа отримують кошти для придбання житла за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.

Відповідно до Порядку виплати грошової компенсації за належні для отримання житлові приміщення для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 травня 2021 року №615 «Деякі питання забезпечення дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, житлом та підтримки малих групових будинків», право на отримання грошової компенсації мають особи віком від 16 років у порядку черговості відповідно до дати включення у списки громадян, які користуються правом позачергового одержання жилих приміщень.

 Для осіб віком від 16 до 23 років за рахунок субвенції виплачується 100% граничної вартості житла; від 23 до 35 років – 70% граничної вартості житла; старше 35 років – 30% граничної вартості житла. Решта відсотків може бути сплачена за рахунок особистих коштів особи, коштів місцевого бюджету, благодійних коштів від юридичних і фізичних осіб та з інших джерел, не заборонених законодавством.

Завдяки програмі використання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам упродовж 2022 року 1 особа та 1 дитина із числа дітей, позбавлених батьківського піклування отримали квартири за державний кошт. Кожній особі  на придбання житла з державного бюджету було виділено по 450988,00 гривень.

Дані особи перебували на соціальному супроводі спеціалістів центру соціальних служб Сухополов`янської сільської ради. В ході супроводу надавалися послуги у пошуку та підбору житла, оформленні права власності на нього, надано консультування про порядок сплати комунальних послуг та інші заходи, спрямовані на забезпечення прав осіб на житло.

 

Довідково:
Квартири було придбано відповідно до Порядку виплати  грошової компенсації за належні для отримання житлові приміщення для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, затвердженого постановою КМУ від 26.05.2021  № 615 «Деякі питання забезпечення дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа житлом та підтримки малих групових будинків» – https://bit.ly/3G0vXUF

Фото без опису