Цьогоріч  09 березня вшановуємо 209-у  річницю  від дня народження українського  поета, письменника, художника, громадського та політичного діяча Тараса Григоровича Шевченка. На всіх шляхах боротьби за національну ідентичність українського народу, у найважчі  часи  заборон, утисків та окупацій шевченкове слово було з нами.  Творчість  Т.Г.Шевченка  актуальна, пророча, вона  надихає українців  на боротьбу у період повномасштабної війни з  жорстоким  російським агресором і утверджує віру  в неодмінну  Перемогу над ворогом: «Борітеся – поборете! Вам Бог помагає!  За вас правда, за вас слава і воля святая!»

З нагоди річниці від дня народження Тараса Шевченка  та  з метою вшанування  пам’яті про великого генія  українського народу очільник  Сухополов’янської територіальної громади Денис Росовський, секретар сільської ради Ольга Євтушенко, керуючий справами виконавчого комітету сільської ради Валентина Харченко, староста Охіньківського старостинського округу Володимир Маснуха, представники педагогічного колективу  Охіньківської  школи І-ІІІ ступенів  поклали квіти до пам’ятника Великому Кобзарю, розміщеного на території школи в с.Охіньки.

Тарас Григорович Шевченко  – велика і невмируща слава українського  народу, його щира  та відкрита душа. Відділом освіти, молоді та спорту сільської ради 09 березня організовано проведення для здобувачів освіти громади виховні години «Зламана доля та нескорена воля», інтерактивні уроки «Тарас Шевченко – син України». У Сухополов’янському ліцеї, Замістянській гімназії, Валківській, Заїздській, Рудівській ЗОШ І-ІІ ст. проведені літературні вікторини «Пізнавальна Шевченкіана» та виставки малюнків учнів «Тобі Тарасе, наша шана». У Дідівському ліцеї, Білорічицькій ЗОШ І-ІІІ ст. організовано відео-перегляд фільму «Тарас Шевченко. Ідентифікація». На уроках української літератури у всіх загальноосвітніх закладах проведена година поезії «І лине над землею Шевченкове слово». Працівниками  КЗ «Публічна бібліотека»  та   сільських бібліотек-філіалів громади підготовлені тематичні книжково-ілюстративні  виставкивикладки літератури: «Живуть, Кобзарю, поміж нас і голос твій, і пензель твій, і слово», літературні години «Спадщина Кобзаря», літературні читання «Україна у творах Тараса Шевченка», літературні уроки  для здобувачів освіти громади «Кобзарю, знов до тебе я приходжу».

Вся творчість Тараса присвячена боротьбі нашого народу за свободу, рівність та  проти поневолення. У ній біль українського народу у боротьбі за волю та гідність. Ворог за часів Тараса Шевченка у українців був той самий, з яким і сьогодні українські воїни мужньо ведуть боротьбу та захищають рідну землю.

 Слава Великому Кобзареві!  Слава Героям! Слава Україні!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису