Зведена група інструкторів зі Збройних Сил Королівства Норвегії Forsvaret у складі норвезької місії з навчання українських військових у Республіці Польща навчають військовослужбовців Збройних Сил України керувати танками Leopard 2, будувати танкові перешкоди та як їх проривати. / A joint group of instructors from the Armed Forces of the Kingdom of Norway as part of the Norwegian mission for training Ukrainian military personnel in the Republic of Poland are training servicemen of the Armed Forces of Ukraine to operate Leopard 2 tanks, build tank obstacles and how to break through them. (English below)

– Ми тут невелика група інструкторів, яка складається з людей з усіх Сухопутних військ ЗС Норвегії. За плечима танкових інструкторів десятирічний досвід роботи з танками. У нас є інструктори з броньованих ремонтно-евакуаційних машин Bergepanzer, які вміють як ремонтувати, так і керувати ними. У нас працюють інструктори і техніки з інженерної бронетехніки з багаторічним досвідом. Тож я можу сказати, що ми маємо найкращих із найкращих, щоб забезпечити це навчання, — каже Томас, який очолює групу норвезьких інструкторів у Польщі.

Кожен, хто проходить навчання, приносить із собою певний бойовий досвід. За словами норвезьких інструкторів, українці швидко навчаються.

– Деякі стали частиною української армії ще в 2014 році. Вони записалися після вторгнення в Крим і зараз перебувають в Польщі, де проходять перекваліфікацію. Інші вступили до лав ЗС України, коли почалоося широкомасштабна війна минулого року, і мають із собою рік досвіду роботи з бойовою системою та великий бойовий досвід з передової. – каже Томас.

Здатність швидко вивчати новий матеріал – це те, що підполковник Палле Ідстебо з Норвезької академії оборони також виділяє в українців: "Українці непогано зарекомендували себе у вивченні нового західного матеріалу. Його легше використовувати, оскільки він розроблений з урахуванням експлуатації."

Частково це може бути пов'язано з чимось таким звичним як комфорт і простір у сучасних танках, який набагато кращий, ніж у старій радянській техніці. Тут ми говоримо про дуже досвідчених людей, які раніше були в танках, і які також вже брали участь у боях з танками, каже підполковник Палле Ідстебо.

Фото: Збройні Сили Норвегії

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису