05 травня відбулося пленарне засідання 31 (позачергової) сесії 8 скликання  Сухополов’янської сільської ради,  під час якого  було розглянуто  31 питання. На початку сесії  всі присутні  вшанували  хвилиною мовчання  громадянську відвагу та героїчний подвиг військовослужбовців, полеглих під час виконання бойових завдань із захисту територіальної цілісності України, та безневинних мирних громадян, які загинули унаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Заслухавши доповідь начальника фінансового відділу сільської ради Надії Мусійченко, депутати внесли зміни  до рішення до рішення двадцять шостої (позачергової) сесії  восьмого скликання Сухополов’янської сільської ради від 21.12.2022 року «Про бюджет Сухополов`янської сільської  територіальної громади на 2023 рік», зокрема стосовно  надходження субвенції з обласного бюджету щодо виконання доручень виборців депутатом  обласної ради  Віталієм Лічманом на придбання інвентарю для проведення ремонтних робіт у їдальню Сухополов'янського ліцею; виділення додаткових коштів на придбання спеціальної техніки  для виконання завдань з благоустрою населених пунктів Сухополов’янської сільської ради; додаткових коштів  на перерахунок проектно-кошторисної документації та на проведення робіт по реконструкції в рамках відновлення системи вуличного освітлення  в с. Пологи (частини вул. І.Франка) та с.Валки (частини вулиць Незалежності, Молодіжної) відповідно до Програми вуличного освітлення Сухополов'янської територіальної громади на 2022-2024 роки; на  ремонт приміщення за адресою:  м.Прилуки, вул.Земська, 7  відповідно до Програми підтримки   первинної медико-санітарної допомоги та надання медичних послуг населенню громади; щодо   придбання на умовах співфінансування службового автомобіля для поліцейського офіцера громади, пально-мастильних матеріалів та технічне обслуговування службового автомобіля  відповідно до  Програми «Поліцейський офіцер громади» Сухополов’янської сільської ради на 2023-2024 роки.

З метою запобігання та попередження правопорушень і злочинів, захисту життя та здоров’я громадян, покращення рівня профілактичної роботи на території Сухополов’янської сільської ради, забезпечення ефективної підтримки правоохоронних органів депутати сільської ради затвердили Програму «Поліцейський офіцер громади» Сухополов’янської сільської ради на 2023-2024 роки. На засіданні сесії був присутній начальник сектору моніторингу Прилуцького районного відділу ГУ Національної поліції в  Чернігівській області  Микола Самбор, який закцентував увагу присутніх на  основних найважливіших аспектах роботи  поліцейського офіцера громади:  оперативності реагування та попередженні правопорушень  шляхом проведення превентивної профілактичної роботи  серед жителів громади.

Під час пленарного засідання  були ухвалені рішення щодо ряду Програм, а саме: затверджено Програму підтримки первинної медико-санітарної допомоги та надання медичних послуг населенню громади понад обсяг, передбачений Програмою державних гарантій медичного обслуговування населення, на 2023 рік (в новій редакції); відновлено фінансування Програми вуличного освітлення Сухополов’янської територіальної громади на 2022-2024 роки; внесено  зміни до Програми вуличного освітлення Сухополов’янської територіальної громади на 2022-2024 роки та  до Програми благоустрою населених пунктів Сухополов’янської сільської ради на 2022-2027 роки.

Для  задоволення економічних, соціальних інтересів населення територіальної громади, доступності надання послуг, ведення господарської діяльності, заслухавши  доповідь  начальника  відділу організаційно-кадрової роботи та з питань  цивільного захисту  сільської ради Валерія Петренка, а також  виступ  кандидата на посаду комунального підприємства Миколи Луцака, депутати ухвалили рішення  про створення  комунального підприємства «Добробут» Сухополов’янської сільської ради, затвердили Статут підприємства, яке буде  здійснювати такі  види діяльності, як:  збирання безпечних відходів, виконання робіт з благоустрою,  інші види робіт на території населених пунктів громади. На посаду директора  КП «Добробут» депутати затвердили Луцака Миколу Володимировича. Деякі факти з біографії та життєвого шляху Луцака М.В.(народився 24 вересня 1965 року в с.Заїзд Прилуцького району. У 1981 році закінчив школу, навчався в гідротехнікумі на електрика. Трудову  діяльність розпочав в колгоспі  на посаді інженера-електрика. Потім служба в рядах армії. 1988 року обраний головою виконкому Заїздської сільської ради. У 1992 році закінчив Український аграрний університет за спеціальністю - інженер-електрик. 1996 року рішенням президії Академії наук призначений директором  Прилуцької Дослідної станції. З 2002 року – директор ТОВ «Україна». 2004 рік – заступник директора з механізації ТОВ «Нафком Агро». 2011 рік – заступник генерального директора ТОВ «КрокУкрзалізБуд». З 2020 року по теперішній час займався підприємницькою діяльністю. Депутат  районної ради трьох скликань. Одружений. Має двох дітей: сина та доньку).

Також у ході сесії депутатами сільської ради  було ухвалено ряд  рішень щодо затвердження технічних документацій із землеустрою та передачу у власність земельних ділянок; надання дозволу на розробку технічної документації із землеустрою; про припинення права користування земельними ділянками; про надання в оренду земельної ділянки, про прийняття майна на баланс та інші  питання.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису