04 травня відбулося виїзне засідання комісії на чолі з секретарем ради Ольгою Євтушенко у селі Переволочна, де у 4 власників пасік наявне отруєння бджіл. Під час роботи комісії були обстежені паспортизовані пасіки у кількості 135, 150, 35 та 40 бджолосімей. Біля льотків яких було виявлено значну кількість мертвих бджіл з підігнутими черевцями, витягнутими хоботками з ознаками отруєння. За результатами розгляду складені відповідні акти.

Комісії не вдалося встановити який препарат використовували на полях. Повідомлень від сільгоспвиробників про наміри використовувати хімічні засоби захисту рослин до органу місцевого врядування не надходило.

Наразі вирішується питання з агроформуванням щодо компенсації збитків.

Звертаємо увагу, що фізичні особи та суб’єкти господарювання, які застосовують засоби захисту рослин, зобов’язані завчасно повідомляти органи місцевого самоврядування про заплановане застосування засобів захисту рослин шляхом надання повідомлення про застосування засобів захисту рослин за три доби до запланованого їх застосування.

Завчасне повідомлення подається фізичною особою та суб’єктами господарювання до органів місцевого самоврядування, на адміністративній території яких (з урахуванням відстані 10 кілометрів від зовнішнього периметру території застосування засобів захисту рослин) планується застосування засобів захисту рослин.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису