24 травня   відбулося засідання виконавчого комітету сільської ради, під час якого було розглянуто  20 питань. Заслухавши доповідь начальника фінансового відділу Надії Мусійченко,  члени виконавчого комітету схвалили звіт про виконання бюджету Сухополов’янської  сільської  територіальної громади за І квартал 2023 року та проект змін до рішення двадцять шостої (позачергової) сесії восьмого скликання Сухополов’янської сільської ради від 21.12.2022 року «Про бюджет Сухополов’янської сільської територіальної громади на 2023 рік».

З метою належної організації здійснення заходів щодо захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій у мирний час та в особливий період на території Сухополов’янської сільської ради виконавчий комітет затвердив Положення про Сухополов’янську сільську субланку Прилуцької районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Чернігівської області.

Для додержання та виконання вимог законодавства з питань пожежної безпеки, створення безпечних умов  та збереження здоров’я учасників освітнього процесу  Сухополов’янського   ліцею було затверджено   проєктно-кошторисну  документацію проєкту «Системи протипожежного захисту».

       Враховуючи реалії сьогодення,  члени виконавчого комітету  затвердили  Програму соціального захисту та соціального забезпечення окремих категорій громадян Сухополов’янської сільської ради на 2022-2027 роки (в новій редакції), відповідно до якої  визначено основні категорії громадян, яким надається допомога з бюджету громади: 1) матеріальна допомога один раз на рік особам, що потребують допомоги на лікування (при тяжкому перебігу хвороби, онкохворі, особи з інвалідністю І групи, сім’ї, де виховуються діти з інвалідністю);  учасникам бойових дій в Афганістані, на території інших держав;  учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС 1 та 2 категорії, вдовам (вдівцям) померлих учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС;  учасникам бойових дій (УБД) та сім’ям УБД, які загинули в зоні АТО/ООС та під час російської збройної агресії проти України. 2) одноразова грошова допомога членам сімей загиблих (померлих) військовослужбовців, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в АТО/ООС, у заходах із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії російської федерації, у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України у період з 2014 до періоду закінчення воєнного стану. Допомога надається у разі, якщо місце проживання загиблого (померлого) військовослужбовця, на день смерті було зареєстровано на території Сухополов’янської сільської ради, або члени сім’ї загиблого (померлого) військовослужбовця, зареєстровані/проживають на території Сухополов’янської сільської ради.

З метою інформування та висвітлення  прозорої діяльності комунальних підприємств Сухополов’янської сільської ради члени виконавчого комітету  затвердили Порядок інформування щодо діяльності комунальних підприємств Сухополов’янської  сільської ради.

У ході засідання виконкому для забезпечення благоустрою населених пунктів та здійснення контролю за видаленням зелених насаджень надано дозвіл на видалення зелених насаджень  на території Нетяжинського старостинського округу.

Під час засідання були схвалені зміни  до Програми ремонту та утримання вулиць і доріг комунальної власності Сухополов’янської сільської ради на 2022-2027 роки (в новій редакції) та Програми благоустрою населених пунктів Сухополов’янської сільської ради на 2022-2027 роки.

          Також затверджено рішення щодо встановлення тарифів КП «ДОБРОБУТ» сільської ради  на послуги із збирання та вивезення твердих побутових відходів у населених пунктах сільської ради для всіх категорій споживачів.

Заслухавши доповідь начальника служби у справах дітей  сільської ради Лариси Грабини, було ухвалене відповідне рішення «Про надання статусу дитини, позбавленої батьківського піклування».

       На засіданні затвердили персональний склад Молодіжної ради Сухополов`янської територіальної громади. Головою  Молодіжної ради став  вчитель  історії Заїздської  ЗОШ І-ІІ ст. Ігор Хоменко.

Були розглянуті питання щодо  виплати матеріальної допомоги; схвалення передавальних актів та інші поточні питання.

Члени виконавчого комітету  працювали конструктивно та злагоджено.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису