25 травня в Сухополов’янській громаді пройшов перший діалог в рамках проєкту «Лабораторії творчого діалогу в громадах», що реалізується Спілкою «Громадські ініціативи України» за підтримки U-LEAD з Європою на тему «Перейменування вулиць Сухополов’янської громади».

Захід проходив на території Охіньківського старостинського округу громади у приміщенні Охіньківської ЗОШ за участі працівників освіти, культури, старостату, членів робочої групи з перейменування об’єктів топономіки населених пунктів Сухополов’янської ОТГ, жителів села Охіньки.

Спікер зустрічі - Володимир Онищук (регіональний координатор проєкту «Лабораторії творчого діалогу» у Чернігівській області).

Під час обговорення необхідності перейменування назв вулиць «8 Березня» та «Першотравневої» всі учасники зібрання мали можливість висловити свої думки щодо доцільності перейменування вулиць в умовах агресії російської федерації, а також намітили основні кроки спільної роботи.

За результатами діалогу більшістю жителів села Охіньки прийнято рішення щодо залишення без змін назви вулиці «8 Березня» та змінення назви вулиці «Першотравнева» на «Бузкова».

Після завершення зустрічі старостою Охіньківського старостинського округу Володимиром Маснухою, директором Охіньківської ЗОШ Любов Власенко та спікером Володимиром Онищуком покладені квіти до погруддя Шевченка.

Проєкт реалізується в рамках програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою», що спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування.

Щиро дякуємо за можливість прийняття участі у реалізації проєкту на території Чернігівщини.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису