З  метою відзначення вагомого внеску фермерських господарств у розвиток сільського господарства та сферу продовольчої безпеки України, відповідно до Указу Президента України Володимира Зеленського від 18 червня 2020 року День фермера в Україні відзначаємо  19 червня. Фермер – це не просто  професія, а життєве покликання, спосіб життя. Це професія тих, хто щоденно  з повною самовіддачею, завдяки дбайливому господарюванню забезпечує продовольчу  безпеку регіону та країни в цілому. На сьогодні фермери  самовіддано  продовжують виконувати свою повсякденну роботу  в умовах воєнного стану в державі, вирішуючи щоденно виклики в частині забезпечення як паливно-мастильними  матеріалами, мінеральними добривами, так і пошуком ринків збуту свої продукції.

            На території   Сухополов’янської громади здійснюють свою діяльність фермерські господарства, які обробляють 9,6 тис. га землі. Керівники вищезазначених господарств постійно співпрацюють  з Сухополов’янською громадою в напрямку  вирішення проблемних  питань  життєдіяльності  населених пунктів, на території яких вони працюють. Важливо відзначити також значний внесок  та допомогу  одноосібників, які обробляють земельні ділянки на відповідних територіях та  співпрацюють у вирішенні різних поточних  питань громади.

19 червня  в  Сухополов’янській громаді з нагоди Дня фермера вшанували кращих керівників  фермерських господарств та одноосібників, які здійснюють свою діяльність на території населених пунктів старостинських округів. У вітальному слові очільник Сухополов’янської громади Денис Росовський  від імені депутатського корпусу, виконавчого комітету та від себе особисто привітав із професійним святом  та подякував  кожному за співпрацю, небайдужість  та побажав  процвітання, стабільності та  поступального розвитку фермерським господарствам, реалізації найсміливіших планів та задумів, а головне – довгоочікуваного Миру в державі! Денис Михайлович  закцентував увагу на тому, що  фермери   з перших днів війни  і до сьогодні  не шкодуючи ні сил, ні матеріальних цінностей,  надають постійну  підтримку нашим мужнім та незламним ЗСУ,  щодня  наближаючи  нашу Перемогу! Очільник громади Денис Росовський вручив  Почесні грамоти за  сумлінну працю, вагомий особистий внесок у забезпечення життєдіяльності територіальної громади:  Роману Загуменнику  – одноосібнику (с. Полова); Віктору Люльці  – голові  фермерського господарства «Агрозем» (с. Знам’янка); Анатолію Крилу  – голові фермерського підприємства «Промінь» (с. Погреби);  Миколі   Крилу – голові фермерського підприємства «Світанок» (с. Погреби); Віктору Кругляченку  – голові фермерського господарства «Нива» (с. Рудівка); Василю Покидьку  – одноосібнику (с. Ряшки); Віталію Федоренку  – одноосібнику (с. Смош);  Дмитру Синенку  – голові фермерського господарства «Синагро» (с. Переволочна); Івану Трепаченку – одноосібнику (с. Петрівське);  Миколі Темчуру – одноосібнику ( с. Охіньки).

Дарували святковий настрій усім учасникам та присутнім представники комунального закладу «Центр культури  та дозвілля» Сухополов’янської сільської ради.

 Шановні фермери! Всіх вас об’єднує любов  до рідної землі та прагнення покращити життєвий простір жителів громади. Прийміть найщиріші вітання з професійним святом! Оптимізму вам у цей нелегкий час, удачі, міцного здоров’я, віри в краще майбутнє та мирного неба над головою! Разом ми –  сила! Разом до Перемоги!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису