28 червня  відбулося пленарне засідання 34 сесії 8 скликання  Сухополов’янської сільської ради,  у ході якого   було розглянуто 15 питань. На початку сесії  всі присутні  вшанували  хвилиною мовчання  громадянську відвагу та героїчний подвиг військовослужбовців, полеглих під час виконання бойових завдань із захисту територіальної цілісності України, та безневинних мирних громадян, які загинули унаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Під час пленарного засідання сесії звітували голови постійних депутатських  комісій сільської ради за 2022 рік: Ярослав Луцак –  голова постійної комісії сільської ради з питань фінансів, бюджету, планування економічного і соціального розвитку, інвестицій та житлово-комунального господарства; Ганна Чудо –  голова  постійної комісії сільської ради з гуманітарних питань, прав людини, законності правопорядку, депутатської діяльності, етики та регламенту та Олег Власенко –   голова постійної комісії з питань земельних відносин та природокористування.

Заслухавши доповідь  начальника фінансового відділу Надії Мусійченко, депутати внесли зміни  до рішення двадцять шостої (позачергової) сесії восьмого скликання Сухополов’янської сільської ради від 21.12.2022 року «Про бюджет Сухополов’янської сільської територіальної громади на 2023 рік», зокрема щодо виділення коштів на Програму соціального захисту та соціального забезпечення окремих категорій громадян  Сухополов’янської сільської ради на 2022-2027 роки, які будуть спрямовані для виплат одноразової грошової допомоги членам сімей загиблих (померлих) військовослужбовців, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність  України і брали участь в АТО/ООС, відсічі та стримуванні збройної агресії рф  проти України за період з 2014 року до закінчення воєнного стану по 30 тис.грн.; на реалізацію заходів Програми підтримки КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Сухополов’янської сільської ради на 2023 рік та ін.

На  пленарному  засіданні  були ухвалені рішення щодо ряду Програм, а саме: затверджено Програму підтримки комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Сухополов’янської сільської ради на 2023 рік;  Програму з відзначення державних та професійних свят, ювілейних дат та інших заходів Сухополов’янської сільської ради на 2022-2027 роки (в новій редакції) та  внесені зміни до «Програми додаткових пільг на житлово-комунальні послуги, тверде паливо та скраплений газ, послуги зв’язку сім’ям воїнів, загиблих в Афганістані, АТО/ООС, особам з інвалідністю по зору та слуху 1 і 2 груп на 2023-2027 роки».

З метою забезпечення належної роботи комунального підприємства, враховуючи подання в.о. директора КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Сухополов’янської сільської ради Анни Худолій, депутати погодили  структуру підприємства.

У зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України, враховуючи пропозиції робочої групи щодо перейменування назв географічних об’єктів, об’єктів топономіки населених пунктів, депутати одноголосно ухвалили рішення про перейменування вулиці  «Першотравнева» на вулицю «Бузкова» в с. Охіньки Сухополов’янської територіальної громади Прилуцького району Чернігівської області.

Розглянувши заяви жителів старостинських округів Сухополов’янської сільської ради та заслухавши доповідь начальника відділу соціальної підтримки населення Наталії Музиченко, депутати ухвалили рішення щодо  виплати їм  матеріальної допомоги  у розмірі  по 1000 грн. кожному як  особам, що  потребують  лікування (мають тяжкий перебіг хвороби, підтвердженої медичною довідкою (онкохворі), особам з інвалідністю І групи, сім’ї, де виховується дитина з інвалідністю).

У ході сесії депутати також ухвалили рішення щодо   розгляду депутатського запиту Сергія  Тінюкова  стосовно розвитку соціального партнерства на території Сухополов’янської сільської ради, відповідно до якого  відділу  економіки та інвестицій та  відділу земельних ресурсів та охорони навколишнього середовища  сільської ради доручено протягом  5 днів із дня прийняття даного рішення надати запитувану інформацію.

 Також під час пленарного засідання сесії були ухвалені рішення  щодо встановлення ставок та пільг із сплати земельного податку на території Сухополов’янської сільської територіальної громади у Прилуцькому районі у Чернігівській області; затвердження технічної документації по визначенню нормативної грошової оцінки земельної ділянки; затвердження технічної документації із землеустрою та передачу у власність земельної ділянки тощо.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису