У Сухополов’янській громаді ще одна невимовна втрата Захисника, який  віддав своє життя  у боротьбі з цинічним та підступним російським агресором за мирне майбутнє України  та кожного з нас. 03 серпня 2023 року очільник Сухополов’янської громади Денис Росовський, секретар сільської ради Ольга Євтушенко, керуючий справами виконавчого комітету Валентина Харченко,  посадовці сільської ради  разом із рідними,  побратимами, друзями, односельцями  провели в останню дорогу  Героя  та вшанували пам’ять землякажителя села Пирогівці, стрільця-помічника гранатометника 3 механізованого відділення 3 механізованого взводу механізованої роти, старшого сержанта Володимира Мазуренка, який загинув   31 липня 2023 року при виконанні завдання під час мінометного обстрілу на території Сєвєродонецького району Луганської області.

Мазуренко Володимир Миколайович народився в селі Бурне Джувалінського району Джамбульської області  ( Казахстан ) 9 серпня 1972 року. Мама - Євдокія Петрівна жила в Казахстані, батько - Микола Павлович народився в с. Канівщина Прилуцького району. Після закінчення Прилуцької школи механізації  батько Володимира  їде  в 70-х р. минулого століття освоювати цілину в Казахстан. Там батьки познайомилися. У подружжя народилося троє синів. Володя найменший. Через деякий час батьки переїхали  в Україну. Володя ріс привітним хлопчиком. На їхньому подвір'ї завжди гамірно від дитячих голосів. Навчався Володя в Прилуцькій школі №14. Після закінчення школи продовжив навчання в Ладанському професійному училищі за спеціальністю «електрогазозварювальник».

       Після строкової служби продовжував служити  по контракту в Прилуцькому  інженерному батальйоні. Хто служив з Володею в той час, згадують його добрими, теплими словами. Після розформування батальйону продовжував свою діяльність в приватній сфері. Займався виготовленням та установкою пам'ятників, упорядковував могилки померлих. З часом до Володі приєднується син. Працювали  в сімейному тандемі.

      Володимир – надійний друг, працелюбний, гостинний, займався спортом. В будь-який час готовий був прийти на допомогу. Потреби ближнього ставив вище своїх. Йому було цікаво  все: і як влаштовані механізми в машині, і як ростуть на землі рослини. Охоче допомагав  мамі по господарству, не ділив роботу на чоловічу і жіночу. Був небайдужий до людського горя.

Володимир Мазуренко  любив життя, людей, свою землю. Тому коли прийшло лихо в наш край, без вагань з перших днів війни 24 лютого 2022 року став на захист рідної землі. Брав участь в бою під Мільками. 31 липня 2023 року при виконанні завдання під час мінометного обстрілу на території  Сєвєродонецького району Луганської області перестало битися серце нашого Героя –  Володимира Мазуренка. Без чоловіка залишилася дружина Мазуренко Наталія Володимирівна, без батька син Станіслав.

Панахида за загиблим Героєм відбулася у Сорочинській церкві Святого Миколая. Поховали Героя  на Сорочинському  кладовищі (м.Прилуки). 

Сільський голова Денис Росовський  від імені депутатського корпусу, виконавчого комітету та від себе особисто  висловлює щирі  співчуття з приводу непоправної втрати  рідним,   близьким  загиблого, усім, хто знав Володимира Миколайовича, поважав та любив. Війна забирає найкращих... Схиляємо голови у поминальній молитві та підтримуємо рідних у важку годину, поділяємо їх біль та горе.

Низький уклін, вічна пам’ять і вічна слава  Герою, який віддав своє життя за Україну! Не забуваймо ні на мить, яку високу ціну доводиться платити сьогодні за наше майбутнє.

Висловлюємо слова вдячності за підтримку, небайдужість та фінансову допомогу в організації похорону нашого Героя ТОВ «Агрікор-Холдинг» та депутату Сухополов’янської сільської ради Юрію Цибенку.

Тримаймося! Тільки разом ми – сила! Пам’ятаймо: Герої не вмирають!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису