11 серпня 2023 року   відбулося спільне засідання виконавчого комітету з постійною комісією з питань фінансів, бюджету, планування економічного і соціального розвитку, інвестицій та житлово-комунального господарства, під час якого було розглянуто  31 питання.

Заслухавши доповідь начальника фінансового відділу Надії Мусійченко,  члени виконавчого комітету схвалили звіт про виконання бюджету Сухополов`янської сільської територіальної громади за І півріччя 2023 року  та  проект змін до рішення двадцять шостої (позачергової) сесії восьмого скликання Сухополов’янської сільської ради від 21.12.2022 року «Про бюджет Сухополов’янської сільської територіальної громади на 2023 рік».

У ході засідання  члени виконкому  одноголосно затвердили проектно-кошторисну документацію наступних робочих проектів: «Капітальний ремонт частини приміщення адміністративної адмінбудівлі Сухополов’янської сільської ради, розташованого за адресою: с. Сухополова, вул. Чернігівська 32, Прилуцький район, Чернігівська область»; «Реконструкція в рамках відновлення системи вуличного освітлення частини вул. Незалежності, вул. Молодіжна  від КТП-1020-15 в с. Валки, Прилуцького району, Чернігівської області» (коригування); «Капітальний ремонт нежитлової будівлі, яка розташована за адресою: вул. Земська,7, м. Прилуки, Чернігівська область»; «Реконструкція в рамках відновлення системи вуличного освітлення частини вул. Івана Франка від КТП-1135-15 в с. Пологи, Прилуцького району, Чернігівської області».

Розглянувши заяви жителів старостинських округів з відповідними документами  та заслухавши  детальну доповідь начальника відділу соціальної підтримки населення Наталії Музиченко, члени виконкому ухвалили  рішення щодо виплати відповідно до  Програми соціального захисту та соціального забезпечення окремих категорій громадян  Сухополов’янської сільської ради на 2022-2027 роки матеріальної допомоги особам, що потребують  лікування (мають тяжкий перебіг хвороби, підтвердженої медичною довідкою (онкохворі)), особам з інвалідністю І групи, сім’ї, де виховується дитина з інвалідністю) в розмірі по 1 тис.грн. кожному; а також щодо виплати членам сімей загиблих (померлих) військовослужбовців з Cухополов’янської громади, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність  України і брали участь в АТО/ООС, відсічі та стримуванні збройної агресії рф  проти України за період з 2014 року до закінчення воєнного стану в розмірі по 30 тис.грн. кожному або пропорційно всім членам сім’ї загиблого, які мають на це право і які зареєстровані чи проживають на території Сухополов’янської сільської ради.

  Для створення безпечних умов перебування учасників освітнього процесу в закладах освіти Сухополов’янської сільської ради було ухвалено рішення щодо визначення місць укриття учасників освітнього процесу Білорічицької ЗОШ І-ІІІ ступенів та Заїздської ЗОШ І-ІІ ступенів Сухополов’янської сільської ради.

Враховуючи звернення громадян відповідних старостатів, з метою забезпечення активного відпочинку та  фізичного  розвитку дітей виконавчий комітет погодив місце розташування та  встановлення дитячих майданчиків на територіях  Валківського, Знам’янського, Мазківського старостинських округів  Сухополов’янської сільської ради.

З метою надання компенсації за знищений об’єкт нерухомого майна відповідним рішенням була утворена комісія з розгляду питань щодо надання компенсації за знищені об’єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації  проти України на території Сухополов’янської сільської ради, затверджено її склад та Положення.

Для забезпечення безпеки дорожнього руху, створення належних умов життєдіяльності для жителів територіальної громади затвердили  Перелік вулиць і доріг (з твердим покриттям) комунальної власності Сухополов’янської сільської ради для проведення ремонтних робіт та експлуатаційного утримання.

Під час засідання були схвалені наступні  Програми в новій редакції, а саме: Програма підтримки первинної медико-санітарної допомоги та надання медичних послуг населенню громади понад обсяг, передбачений програмою державних гарантій медичного обслуговування населення, на 2023 рік; Програма ремонту та утримання вулиць і доріг комунальної власності Сухополов’янської сільської ради на 2022-2027 роки та  Програма   охорони   навколишнього   природного середовища на 2023 рік;  внесені зміни  до Програми благоустрою населених пунктів Сухополов’янської сільської ради на 2022-2027 роки. Вищезазначені Програми  будуть внесені на затвердження сесії сільської ради.

Також на засіданні виконавчого комітету були  розглянуті питання щодо  присвоєння адреси об’єкту будівництва;  надання дозволу на укладання та підписання договору оренди землі (додаткової  угоди); прийняття майна на баланс;  надання компенсації на відновлення пошкодженого об’єкту; надання дозволу на укладання договорів дарування земельних ділянок;  про затвердження висновку щодо доцільності позбавлення батьківських прав; про доцільність продовження терміну перебування у КЗ «Яблунівський ліцей» Чернігівської обласної ради дитини, позбавленої батьківського піклування та інші.

Члени виконавчого комітету та депутатської комісії працювали конструктивно та злагоджено.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису