19 серпня 2003 року внаслідок терористичного нападу на офіс ООН у Багдаді загинуло 22 людини. Серед яких був також Особливий представник ООН в Іраку Сержіу Вієйра ді Меллу. Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію, якою проголосила 19 серпня Всесвітнім днем гуманітарної допомоги. Відтоді щороку гуманітарна спільнота організовує глобальні кампанії, в рамках яких виступає за безпеку гуманітарних працівників, їх  порятунок та  добробут.

Цього дня  міжнародні організації привертають увагу  та визнають  надважливу роль гуманітарного персоналу,  згадують тих з них, хто загинув або отримав травми під час виконання своїх життєво важливих обов’язків. По всьому світу люди все більш залежать від вчасно наданої гуманітарної допомоги. Щоразу, коли країна з будь-якої точки земної кулі зазнає лиха, коли виникають конфлікти, надзвичайні ситуації, тисячі відданих справі гуманітарних працівників з багатьох країн світу докладають всі зусилля, аби допомогти постраждалим людям, підтримати їх, надати продукти харчування, ліки, речі першої необхідності тощо.

Питання надання гуманітарної допомоги постало гостро саме під час війни.  Цей день — щорічне нагадування суспільству про необхідність дій, які покликані полегшити допомогти та підтримати тих, хто цього потребує. Гуманність, сміливість та стійкість —  це те, чим живуть волонтери та волонтерські організації,  успішно  вирішуючи труднощі, продовжувати рятувати й захищати життя людей попри конфлікти, нестабільність та ризики.

  Наша Перемога щодня наближається завдяки безкорисливій  допомозі, яка надається, як з-за кордону, так і зусиллями українських волонтерів, громадських організацій та об’єднань. Сьогодні ми дякуємо всім небайдужим, всім тим, хто приходить на допомогу в найважчий час, беручи участь  в гуманітарної місії.  

Цього року Всесвітній день гуманітарної допомоги в Україні проходить у складний час, у  період жорстокої, цинічної  та зухвалої агресії рф на території нашої України.

 Тож вшануймо пам’ять і  запалімо сьогодні свічку, згадаймо всіх, хто загинув у різні періоди, виконуючи гуманітарну місію,  ризикуючи власним життям, рятуючи та підтримуючи постраждалих унаслідок кризи людей. Це особливі люди з великим  серцем та широкою душею.

Вітаємо кожного гуманітарного працівника зі святом і  побажаємо наснаги та витримки у цій нелегкій, але благородній справі. Висловлюємо слова великої поваги та  щирої вдячності за Вашу самовіддачу, безкорисливість, людяність, підтримку та турботу! Здоров’я та сили продовжувати творити добро та допомагати людям. Ваша допомога назавжди залишиться у серцях тисячі врятованих людей, яким ви вже допомогли і продовжуватимете це робити!

Тільки разом  ми – сила!

Фото без опису