На сьогодні Україна переживає надскладні часи –  війну,  тому  основним завданням нашої країни  є  збереження головної цінності  –  здоров’я та життя громадян.  Кожен громадянин України має знати правила безпечної поведінки та дотримуватися їх. Тому за рекомендацією Міністерства освіти і науки України  14 вересня 2023 року на базі  Дідівського ліцею відбулося урочисте відкриття  «Класу безпеки» за участю очільника Сухополов’янської громади Дениса Росовського; начальника відділу освіти, молоді та спорту сільської ради Тетяни Реви; начальника відділу організаційно-кадрової роботи  та з питань цивільного захисту сільської ради Валерія Петренка, директора Дідівського ліцею Людмили Крамаренко, головного інспектора Прилуцького ГУ ДСНС України в Чернігівській області  Іолани Марочок; інспектора сектора ювенальної превенції Прилуцького районного відділу поліції  ГУ Національної поліції  в Чернігівській області, сержанта поліції Яни Гуменної; інструктора з надання першої допомоги   Червоного Хреста України Анни Кобижської  та учасників освітнього процесу ліцею.

«Клас безпеки» – це Всеукраїнський проєкт, мета якого вивчення правил пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, ознайомлення з алгоритмом дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, формування в учнів навичок надання домедичної допомоги. Це новий крок, який  дозволить підготувати учнів до неочікуваних ситуацій, підвищить ранг готовності наших учнів до збереження якості життя вже з дитинства.

          Клас безпеки розділений на навчальні осередки, де  діти різних вікових груп зможуть  в теорії і на практиці в ігровій формі навчатися. У «Класі безпеки» облаштовані зони пожежної безпеки (наявний інвентар пожежної безпеки, необхідні інструменти та матеріали для безпечного виходу в разі виникнення пожежі); зона  безпеки дорожнього руху; зона безпеки життєдіяльності (учні можуть вивчити правила поведінки під час різних надзвичайних ситуацій, зокрема поведінки під час сигналу «Повітряна тривога»); зона  психологічного розвантаження та ігрова (учні можуть знайти спокій та зосередитися, а також медіазона для перегляду відеоматеріалів); зона  мінної безпеки  (в наявності вся необхідна інформація та матеріали для безпечної поведінки у разі мінної загрози); зона домедичної допомоги (знаходяться матеріали для першої допомоги: аптечки, дезінфікуючі засоби, бинти, кровоспинні матеріали).

Впевнені, що цей клас допоможе нашим здобувачам освіти  зберегти своє здоров'я та навчить їх самостійних дій в небезпечних ситуаціях. Нехай цей клас безпеки стане місцем, де кожен зможе вчитися, досліджувати та розвиватися.

          Висловлюємо слова  щирої вдячності усім, хто долучився до створення класу безпеки та приєднався до ініціативи над запобіганням небезпеки та підтримки безпеки  в навчальному закладі.  

Працюємо разом та виховуємо майбутнє нашої України.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису