Проєкт USAID «Підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА») сприяє Уряду України у впровадженні децентралізації шляхом підтримки органів місцевого самоврядування, які повинні стати більш спроможними, підзвітними перед громадянами та такими, які здатні ефективно надавати послуги.

Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» має бюджет 74 млн. дол. США і реалізується компанією DAI з березня 2021 р. Проект «Говерла» охоплює своєю підтримкою 9 областей і понад 80 громад. Підтримка передбачає сприяння здійсненню трансформаційних перетворень на місцевому рівні, посилення спроможності органів місцевого самоврядування та його посадових осіб здійснювати відповідні повноваження.

Проєктом USAID «ГОВЕРЛА» також було відібрано 7 громад Чернігівської області, в тому числі  і наша громада стала партнеркою Проєкту.

11 липня 2023 року  сільський голова Денис Росовський  взяв участь у роботі спільної пресконференції Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» та Міністерства розвитку громад територій та інфраструктури України, на якій була підписана Угода про наміри між Сухополов’янською територіальною громадою та DAI Global LLC Щодо Проєкту USAID «Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА»). Угода про наміри є чинною до 18 березня 2027 р.

        Як результат, 19 вересня  2023 року  Сухополов’янська територіальна громада у рамках проєкту отримала комплексну підтримку у вигляді технічної допомоги  - екскаватор CASE, загальною вартістю 2 812 125,34 грн.

           Це суттєва допомога, яка надасть  можливість  поліпшити роботу по благоустрою населених пунктів.

Вдячні за підтримку проекту Говерла та очікуємо на подальшу співпрацю.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису