Розбудова ефективної мережі надання адміністративних послуг у громадах це необхідна умова для формування комфортного та привабливого життєвого середовища.  27 листопада 2022 року Президент України підписав Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації мережі, удосконалення доступу до адмінпослуг,  функціонування центрів надання адміністративних послуг, які надаються в електронній формі (законопроєкт №2679), який 03 листопада Верховна Рада прийняла у другому читанні та в цілому. Закон, зокрема, передбачає, що Центри надання адміністративних послуг (ЦНАП) можуть створювати лише органи місцевого самоврядування. Таким чином, у кожній громаді має бути свій ЦНАП (або декілька) з широким спектром послуг. Також законопроєктом передбачено поетапне створення  та облаштування ЦНАП, ураховуючи при виконанні  вимоги законодавства в частині доступності (створення належних умов, облаштування пандусу, зручність розміщення тощо).

На дев’ятнадцятій  позачерговій сесії восьмого скликання 16 лютого 2022 року прийнято  рішення про утворення центру надання адміністративних послуг Сухополов’янської сільської ради (Центр ДіЇ) у формі структурного підрозділу – відділ «Центр надання адміністративних послуг» сільської ради.

Згідно частини 1 статті 12 Закону України «Про адміністративні послуги» Центр надання адміністративних послуг – це постійно діючий робочий орган або структурний підрозділ виконавчого органу міської, селищної ради, в якому надаються адміністративні послуги через адміністратора шляхом його взаємодії з суб’єктами надання адміністративних послуг.

З метою виконання законодавчих актів про надання адміністративних послуг та враховуючи важливість питання сільською радою з метою проведення ремонту окремих кімнат в адміністративному приміщенні виготовлено проектно-кошторисну документацію робочого проекту «Капітальний ремонт частини приміщення адміністративної адмінбудівлі Сухополов’янської сільської ради, розташованого за адресою: с. Сухополова, вул. Чернігівська 32, Прилуцький район, Чернігівська область»  на загальну суму 792,848 тис. грн. Рішенням виконавчого комітету 11 серпня 2023 року затверджено проектно-кошторисну документацію робочого проекту та рішенням сесії сільської ради 16 серпня поточного року передбачено кошти на реалізацію проекту в сумі 792,848 тис. грн. На сьогодні  проводяться ремонтні роботи в приміщенні.

З метою виконання законодавчих актів про надання адміністративних послуг, враховуючи обмеженість фінансового ресурсу  та з метою отримання  Міжнародно- технічної грантової допомоги на реалізацію проектів працівники сільської  ради постійно беруть участь у грантових програмах. Так, проєктом PROSTO  «Підтримка доступності послуг в Україні» на замовлення Шведського агентства з міжнародного розвитку відібрано Сухополов’янську сільську раду з метою надання комп’ютерної техніки  для облаштування ЦНАПу. Як результат, сьогодні, 12 жовтня 2023 року, отримано  2 ноутбуки та  багатофункціональний пристрій загальною вартістю 82 023, 32 грн., за що висловлюємо щирі слова вдячності за підтримку та надану допомогу.

Відкриття ЦНАПу в Сухополов’янській громаді  планується в грудні 2023 року. Працюємо спільно  на користь жителів нашої громади.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису