Розпорядженням  голови  Чернігівської обласної державної адміністрації від 06 липня 2023 року №435 «Про  затвердження додаткового переліку видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2023 рік» Сухополов’янській  громаді  виділено кошти на утилізацію отрутохімікатів  із території Мазківського старостинського округу в сумі 96,6 тис. грн. та співфінансування із сільського бюджету також 96,6 тис. грн.

Сільською радою проведено тендер на закупівлю послуги по вивезенню на утилізацію заборонених і непридатних до  використання  хімічних засобів захисту рослин на території Мазківського старостинського округу №9 Сухополов’янської  сільської ради. 26 вересня 2023 року з переможцем торгів укладено договір між Сухополов’янською сільською радою та ТОВ «Еко Нова» на проведення робіт.

Для організації відповідних заходів  розпорядженням сільського голови  від 26 вересня 2023 року №122 створено комісію з   контролю за вивезенням заборонених і непридатних до використання хімічних засобів  захисту рослин на території Мазківського старостинського  округу № 9 Сухополов’янської сільської ради.

13 жовтня 2023 року спеціалістами відділення спеціальної та санітарної обробки групи радіаційного, хімічного та біологічного захисту частини радіаційного, хімічного та біологічного захисту Міжрегіонального центру швидкого реагування ДСНС України було здійснено завантаження   непридатних до використання хімічних засобів захисту рослин на території Мазківського старостинського  округу № 9 Сухополов’янської сільської ради   у кількості 2 (дві тони) у транспорт, для подальшої утилізації.

Сільською радою продовжиться  робота в даному напрямку.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису