Громада – це тисячі дворів та приватних будинків, одна спільна велика оселя для всіх і кожного, чистота якої починається із сумлінного ставлення її мешканців до довкілля, поваги до себе та оточуючих. Тобто чистота територіальної громади – спільна справа всіх її жителів.

На виконання Закону України «Про житлово-комунальні послуги» та Правил благоустрою населених пунктів Сухополов’янської сільської ради споживачі зобов'язані укласти Договір на вивезення твердих побутових відходів та здійснення оплати таких послуг. Отже, до порушень цих Правил відноситься відсутність у громадян, які мають у власності або користуванні приміщення (будівлі, споруди), договору на вивіз побутових відходів.

У зв'язку з цим укладання Договору на вивіз твердих побутових відходів є ОБОВ'ЯЗКОВИМ для всіх.

При виявленні фактів порушення Правил благоустрою уповноважені органи мають право складати протоколи, в яких фіксуватимуться дані порушення і на підставі яких буде відкриватись адміністративне провадження.

Згідно статті 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою, правил благоустрою населених пунктів», тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян, і на посадових осіб, громадян-суб'єктів підприємницької діяльності – від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Тобто, законні підстави для притягнення до відповідальності за незаключення Договору на вивіз побутових відходів є. Відсутність Договору на вивезення побутових відходів у фізичної особи, юридичної особи, підприємця є порушенням законів України «Про відходи», «Про житлово-комунальні послуги», «Про благоустрій населених пунктів» та тягне за собою адміністративну відповідальність.

Виконавцем послуг із вивезення твердих побутових відходів на території Сухополов’янської сільської ради визначено КП «Добробут». Вже сьогодні підприємство обслуговує населення Заїздського, Валківського, Дідовецького, Лісовосорочинського, Замістянського та Колісниківського старостатів та адміністративного центру с. Сухополова.

Враховуючи зазначене, КП «ДОБРОБУТ» Сухополов’янської сільської ради, звертається з великим проханням до мешканців громади, віднестися з розумінням та в найкоротші терміни укласти договори на вивіз твердих побутових відходів.

УВАГА! Для зручності громадян Договір можна укласти безпосередньо у кожному старостаті.

Дякуємо за розуміння та співпрацю. Телефон  для довідок:  0992597479

Фото без опису