У ці надзвичайно складні дні випробувань для нашої держави  та українського народу на витривалість усвідомлюємо  надвисоку ціну  незалежності  України – незліченну кількість відданих життів  захисників і захисниць України, які, ризикуючи собою, демонструючи   відчайдушну згуртованість, готовність давати гідну  відсіч  ворогу, щодня наближають перемогу над російським агресором.  У День народження Героя, 02 листопада 2023 року, біля приміщення Білорічицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів в с. Білорічиця  (Білорічицький  старостинський округ)  відбулося урочисте  відкриття меморіальної дошки на честь випускника школи, мужнього  воїна, справжнього патріота, захисника України, уродженця села Білорічиця  Сухополов’янської громади – Коваленка Володимира Петровича, який трагічно загинув 02 вересня 2023 року під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Вербове Запорізької області, захищаючи  мирне майбутнє, відстоюючи суверенітет та територіальну цілісність України.  

 Вшанування  та увіковічнення пам'яті Героя  відбулося за участі  заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександра Ромашка, керуючого справами виконавчого комітету сільської ради Валентини Харченко, начальника відділу освіти, молоді та спорту Тетяни Реви, старости Білорічицького  старостинського округу  Валерія Коваленка,  педагогічного колективу школи, однокласників, рідних, друзів та односельців   Героя.

 Право відкрити меморіальну дошку надали дружині та доньці Героя.Усі присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять Володимира Коваленка  та  загиблих Героїв  під час  російсько-української війни, після чого у знак шани і вдячності усі  присутні мали змогу покласти квіти до його  меморіальної дошки.

        Родина втратила сина, чоловіка, брата. Йому назавжди 52. Нічим не заповнити втрату. Жодними словами не утішити рідних і близьких. У вирішальний для країни час Володимир Коваленко без вагань пішов на війну. Володимир Коваленко народився 02 листопада 1970 року в  селі Білорічиця. Виріс у багатодітній сім’ї, де крім нього виховувались ще дві доньки. За роки навчання в школі показав себе старанним, відповідальним і наполегливим учнем. У1985 році вступив до Київського професійно-технічного училища за професією  столяр. У 1988-1990 роках проходив строкову службу. Після армії працював за спеціальністю на деревообробному комбінаті в місті Києві. У 1996 році одружився, а в 1997 році сім’ я поповнилась – народилася донька Карина. З 2010 року і по 23 лютого 2022 року працював у спортивному клубі «П’ятий елемент». У день повномасштабного вторгнення 24 лютого приєднався до лав Територіальної оборони міста Києва. Пізніше проходив службу в 78 десантно-штурмовому взводі Збройних сил України. Загинув Володимир Коваленко 02 вересня 2023 року під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Вербове Запорізької області.         

           Дякуємо кожному та кожній за єдність, віру, силу духу, відданість та патріотизм, який тримає нашу Батьківщину! Доземний уклін та шана кожному, хто поклав своє життя за свободу і любов до рідної землі. Ніколи не пробачимо ворогу жодне втрачене життя! Пам’ятаймо про них! Вічна пам’ять Герою, захиснику України! ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису