«Щасливе дитинство без насилля»: на Прилуччині поліцейські закликали школярів не замовчувати факти домашнього насильства

У рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» поліцейський офіцер Сухополов’янської громади Юрій Дем’яненко спільно з інспектором сектору ювенальної превенції Прилуцького районного відділу поліції Яною Гуменною та старшим дільничним офіцером поліції Сергієм Середутою організували для учнів 1-10 класів Охіньківської школи інформаційно-просвітницькі заходи.

Метою таких заходів є підвищення обізнаності дітей з проблематики домашнього насильства та методів подолання цього явища.

Під час зустрічі правоохоронці роз'яснили школярам поняття насильства та його види. Розповіли про булінгу та навчили його розпізнавати і протистояти йому.

Поліцейські детально описали дітям алгоритм дій на випадок, якщо хтось із них став жертвою чи свідком того чи іншого виду насильства. Правоохоронці застерегли від замовчування подібних ситуацій, адже безкарність заохочуватиме зловмисника до нових насильницьких дій.

Поліцейські закликали якомога швидше звертатися до поліції або до працівників школи.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису