За сприяння відділу освіти, молоді та спорту Сухополов'янської сільської ради, голова Молодіжної ради, учитель історії та правознавства Заїздської ЗОШ І - ІІ ступенів Ігор Хоменко та заступник голови Молодіжної Ради, головний спеціаліст з інформаційних технологій  сільської ради Артем Андрющенко взяли активну участь у серії тренінгів Проєкту "Зміцнення громадської довіри в Україні" - UCBI, "Дієва робота ініціативної молоді" (ДРІМ), який підтримує Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Тренінги проходили офлайн у м. Чернігів на базі Агенції Міжрегіонального розвитку, модеровані КУ "Чернігівський обласний молодіжний центр" та професійними тренерами.

 23 - 25 листопада 2023 р., з метою навчання у сфері управління та адміністрування просторами/центрами молодіжної сфери, формування програмного компоненту молодіжної інфраструктури, відбувся перший тренінг «Стійкість молодіжних інституцій в громаді», 07 - 09 грудня - другий тренінг «Дизайн локальної молодіжної роботи», 19 - 21 грудня - третій навчальний тренінг "Розвиток інституційної спроможності команд молодіжної роботи". Всього в тренінгах взяли участь близько 30 учасників та учасниць зі сфери роботи з молоддю (керівники молодіжних рад, центрів, громадських організацій та ін. об'єднань, вчителі, посадові особи органів місцевого самоврядування тощо) з 15 територіальних громад Чернігівської області. Ігор Хоменко достойно презентував нашу Сухополов'янську громаду. В активній дружній атмосфері пройшли всі дні тренінгів. Тренери проводили цілу низку інноваційних вправ на згуртування колективу. Методами та формами групової роботи учасники та учасниці пропрацювали теми та проблеми українського законодавства про освіту, молодіжну роботу та політику, професійного вигоряння активістів, прав дітей та молоді, зокрема на об'єднання в громадські дитячі та молодіжні організації, основ мапування громади, подання ґрантових заявок, написання проєктів та навчальних програм, "дерева проблем та рішень". Факультативно також відвідали Чернігівський міський молодіжний простір (ТЦ "ЦУМ").

Наприкінці третього завершального тренінгу Ігор Хоменко уклав текст та запропонував модераторам та учасникам підписати Меморандум про співпрацю між молодіжними об'єднаннями (Радами, Центрами, просторами тощо) Чернігівської області - учасниками тренінгу. Також команда молодих активістів нашої громади виконала домашню роботу з написання проєкту, ґрантової заявки та навчальної програми. 4 січня на Ідеятоні в Чернігові Артем Андрющенко за допомогою відеоролика та презентації представив на розгляд поважного журі молодіжний проєкт нашої громади "Велоточка" - закупівля та встановлення станції велосервісу та велопарковки на території громади на загальну суму 19,5 тис. грн. У підсумковому результаті наш проєкт переміг та увійшов до ТОП-10, що будуть профінансовані міжнародними донорами у межах до 20 тис. грн. Тож чекаємо на фінансування, і сподіваємося, що до весняно-літнього сезону наших уже традиційних патріотичних велопробігів на території нашої громади вже буде облаштований простір "Велоточка"!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису