19 січня відбулося пленарне засідання 42 (позачергової)  сесії 8 скликання  Сухополов’янської сільської ради,  під час якого  було розглянуто 44 питання. На початку сесії депутати сільської ради, посадовці, старости старостинських округів громади вшанували  хвилиною мовчання   світлу пам'ять, громадянську відвагу та героїчний подвиг воїнів, полеглих під час виконання бойових завдань із захисту територіальної цілісності України, та безневинних мирних громадян, які загинули унаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

   Заслухавши детальну доповідь начальника фінансового відділу Надії  Мусійченко, депутати внесли зміни до рішення сорок першої сесії восьмого скликання Сухополов’янської сільської ради від 21.12.2023 року «Про бюджет Сухополов’янської сільської територіальної громади на 2024 рік», зокрема щодо  оплати праці; продуктів харчування для учнів; щодо  розрахунків за природний газ по загальноосвітніх школах; придбання твердого палива для закладів загальної середньої освіти та закладів дошкільної освіти; поточного ремонту споруди цивільного захисту в Охіньківські школі; виготовлення ПКД по капітальному ремонту та облаштуванню захисної споруди цивільного захисту Сухополов’янського ліцею. Також варто зазначити,  що сільським бюджетом передбачено надання іншої субвенції районному бюджету Прилуцького району на співфінансування Програми підтримки Збройних Сил України та підрозділів територіальної оборони на 2023-2024 роки – 100 тис. грн. На реалізацію заходів Програми фінансової підтримки військових частин Збройних Сил України на 2024 рік, зокрема, для придбання FPV дронів запланована субвенція з місцевого бюджету державному бюджету на виконання програми соціально – економічного розвитку регіонів в сумі 1 млн. грн.

На засіданні  затвердили   Програму фінансової підтримки військових частин Збройних Сил України на 2024 рік, Програму підтримки КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Сухополов’янської сільської ради понад обсяг, передбачений програмою державних гарантій медичного обслуговування населення, на 2024 рік (в новій редакції); внесли зміни  до Програми ремонту та утримання вулиць і доріг комунальної власності Сухополов’янської сільської ради на 2022-2027 роки та до Програми соціального захисту та соціального забезпечення окремих категорій громадян Сухополов’янської сільської ради на 2022-2027 роки (в новій редакції).

У ході пленарного  засідання сесії депутатський корпус, заслухавши доповідь  начальника відділу – державного реєстратора  відділу «Центр надання адміністративних послуг» Ірини Якименко, з метою  забезпечення належної організації роботи адміністраторів відділу одноголосно ухвалив ряд рішень, а саме: щодо  затвердження інформаційних та технологічних карток адміністративних послуг (з ідентифікаторами 00121, 01200, 01194, 01196);   утворення   віддаленого   робочого   місця   адміністратора;   затвердження  опису та  зразків  відтисків  печаток  адміністраторів та затвердив Положення про відділ «Центр надання адміністративних послуг» Сухополов’янської сільської ради в новій редакції.

 З нагоди 35-річниці виводу військ з Афганістану та вшанування учасників бойових дій на території інших держав, було також ухвалено  рішення  щодо виплати учасникам бойових дій в Афганістані та на території інших держав в розмірі 1 тис.грн. кожному  (всього 46 заяв).

Розглянувши заяви жителів старостинських округів Сухополов’янської сільської ради з відповідними документами, ухвалено рішення щодо  виплати матеріальної допомоги членам сімей, зниклих безвісти військовослужбовців, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь, у заходах із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії російської федерації по 10 тис. грн., якщо зниклий безвісти військовослужбовець був зареєстрований або фактично проживав на території Сухополов’янської сільської ради, а також членам сімей загиблих (померлих) військовослужбовців, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в АТО/ООС, у заходах із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії російської федерації, у період з 2014 до періоду закінчення воєнного стану в розмірі по 30 тис.грн. кожному або пропорційно всім членам сім’ї загиблого, які мають на це право і які зареєстровані чи проживають на території Сухополов’янської сільської ради.

        З метою забезпечення належної реалізації Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії, депутати ухвалили рішення щодо  перейменування  14 вулиць Сухополов’янської територіальної громади, а саме: 

вулицю «1 Травня» на вулицю «Травнева» в селі Сухополова;

провулок «1 Травня» на провулок «Травневий» в селі Сухополова;  

вулицю «8 Березня» на вулицю «Березнева» в селі Сухополова;

провулок «8 Березня» на провулок «Березневий» в селі Сухополова;

вулицю «Олега Кошового» на вулицю «Садова» в селі Сухополова;

вулицю «Вавілова» на вулицю «Приміська» в с. Заїзд;

вулицю «Першотравнева» на вулицю «Травнева» в с. Рудівка;

провулок «Першотравневий» на провулок «Травневий» в с. Рудівка;

вулицю «Олега Кошового» на вулицю «Шкільна» в с. Рудівка;

вулицю «8 Березня» на вулицю «Тиха» в с. Рудівка;

вулицю «Гагаріна» на вулицю «Шевченка» в с. Знам’янка;

вулицю «8 Березня» на вулицю «9 Березня» в с. Боршна;

вулицю «Олега Кошового» на вулицю «Ярова» в с. Боршна;

вулицю «Кошового» на вулицю «Затишна» в с. Ряшки.

 

 

 

У ході сесії був затверджений План роботи Сухополов’янської сільської ради на 2024 рік, а також розглянуті  питання щодо про затвердження технічної документації із землеустрою та передачу у власність земельних ділянок, про припинення права користування земельними ділянками, затвердження проекту землеустрою щодо зміни цільового призначення, про припинення договору оренди, внесення змін до договору оренди землі  та інші.

Пленарне засідання сесії пройшло конструктивно, змістовно та злагоджено.  

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису