14 лютого 2024 року очільник Сухополов’янської громади Денис Росовський взяв участь у  засіданні Ради територіальних громад Чернігівської області, яке провів начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус. Питання цивільного захисту та можливостей розвитку бізнесу, підтримки ветеранів та їх родин, а також розвитку сімейних форм виховання обговорювали  під час Ради територіальних громад області. У діалозі – начальник ОВА В’ячеслав Чаус, голова обласної ради Олена Дмитренко, начальники РВА, очільники громад. Як зазначив директор Департаменту з питань цивільного захисту населення та оборонної роботи ОДА Сергій Болдирев, наразі у 20-кілометровій смузі розташовані 127 населених пунктів, у деяких з них ніхто не проживає. Однак, варто продумувати чіткий алгоритм дій у разі підвищення небезпеки для тих, хто залишився.

Дедалі більш актуальним стає питання підтримки ветеранів та членів їх родин. З цього питання доповів заступник начальника ОВА Іван Ващенко.  На сьогодні  є державні програми з підтримки ветеранів та їх родин: започаткування чи підтримка бізнесу; перенавчання; кредити на житло та інше. Також він нагадав про можливі варіанти роботи Чернігівським обласним центром ветеранів війни. Окремий блок – з акцентом на підвищення інформування громадян про можливості розширення форм виховання дітей; нагальність підвищення кваліфікації педагогів у рамках наявних майданчиків в області.

Серед питань, що розглянули учасники на засіданні, – діяльність робочої групи «Прозорість і підзвітність», яка функціонує у Чернігівській ОВА з жовтня минулого року і  відкрита до співпраці (працює електронна пошта prozorist@regadm.gov.ua, куди можна надсилати повідомлення про можливі корупційні чи пов’язані з корупцією випадки, які будуть обов’язково розглянуті). Мета діяльності робочої групи – контроль за належним використанням коштів, виділених з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії, а також ефективним і доцільним витрачанням бюджетних коштів на всіх рівнях. Загалом з жовтня до кінця 2023 року робоча група проаналізувала 1719 закупівель. Відділ з питань запобігання та виявлення корупції ОДА щотижнево аналізує закупівлі, що становлять або перевищують 100 тис. грн, у структурних підрозділах ОВА, громадах області, а також комунальних закладах обласного підпорядкування.

 Рада громад – це ефективна платформа  раціонального діалогу та  підтримки один одного в такий складний час. В’ячеслав Чаус  висловив слова вдячності кожному за зосередження  уваги на обговоренні, пошуку та реалізації  важливих  рішень для кожної з громад.

 

За  матеріалами Департаменту інформаційної

 діяльності та комунікацій з громадськістю

Чернігівської обласної військової адміністрації

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису