29 лютого 2024 року  заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександр Ромашко, головні спеціалісти відділу земельних ресурсів  та охорони навколишнього середовища сільської ради Віта Каленіченко та Олена Закревська взяли участь  у тренінгу на тему: «Забезпечення прав місцевих рад у сфері земельних відносин. Організація претензійно-позовної роботи», який відбувся в м.Києві у рамках  Проєкту USAID «Підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА»), який впроваджується компанією DAI Global LLC (DAI).

Мета заходу – познайомити посадових осіб громад-партнерок Харківської та Чернігівської областей з останніми законодавчими змінами земельного законодавства, зокрема з інструментами їх практичної  реалізації, що надасть можливість здійснювати більш ефективне управління земельними ресурсами територіальних громад, сформувати навики використання правових способів захисту прав та інтересів територіальних громад у сфері землекористування, зокрема й у судовому порядку.

 Спікерами заходу були  Роман Романко, експерт з управління активами та земельними ресурсами Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»; Олена Гуленко, фахівчиня із нормативно-правових питань Полтавського регіонального офісу Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»; Ганна Бабкова – керівниця Полтавського регіонального офісу Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»; Яна Брусенцова, експерт по взаємодії з органами місцевого самоврядування Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

Висловлюємо вдячність організаторам заходу  за дієву та важливу  теоретичну та практичну складові тренінгу, підтримку та допомогу нашій громаді. Сподіваємося  на подальшу  плідну співпрацю.

Проєкт USAID «ГОВЕРЛА став можливим завдяки щирій підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису