У рамках «Національного тижня читання. Тижня поезії», тема якого є слово «дім»,  в КЗ «Публічна бібліотека» у теплій та дружній атмосфері відбулася зустріч «Поетична весна» з Іриною Вазерцевою (Лукаш) –  поетесою, прозаїком, сатириком, авторкою поетичних збірок  «Нерідна», «Під хмарами – на крилах вітряка», «Її написала війна» та прозової книги «Люди, кури… і драбина». У заході взяли участь начальник відділу культури  і туризму Леся Овчаренко, директор КЗ «Публічна бібліотека» Тетяна Печена, представники закладів культури громади,  творчої інтелігенції Прилуччини, поціновувачі творчості поетеси   та читачі закладу.

Війна внесла корективи не лише в літературні плани поетеси, а й змінила тематику творчості. Сценарії до її творів підказувало саме життя. Ірина цікаво описує наші українські реалії та менталітет, перетворює прикру пригоду у повчальну історію. Героями більшості творів були реальні люди, які кохали, вірили, сподівалися, мріяли та боролися за своє щастя.

У ході заходу користувачі та гості мали можливість  поспілкуватися з поетесою про реалії сьогодення, зокрема згадати про чоловіка Ірини, який на сьогодні теж захищає суверенітет та територіальну цілісність України у лавах ЗСУ. Книги поетеси із задоволенням читаються нашими захисниками та захисницями на передовій. Варто також згадати, що Ірина  не просто поетеса, а ще й волонтер. У ході заходу присутні мали змогу послухати також її вірші, байки, гуморески, придбати на згадку збірку з підписом та побажаннями автора,  переглянути  кліп на пісню «Всипте хлопці москалям»,  відомої співачки, заслуженої артистки України Ярослави Руденко, де у кліпі  пані Ірина – в ролі Конотопської відьми.

У надскладний на сьогодні час поетеса Ірина Вазерцева додала всім настрою, внесла  позитив,  світло, тепло, відчуття домашнього затишку в серце кожного присутнього.

Вдячні нашим ЗСУ за можливість проведення таких заходів для підтримки один одного.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису