22 березня  2024 року   відбулося  засідання виконавчого комітету сільської  ради, під час якого було розглянуто  51 питання. Переважна більшість питань, ухвалених на  засіданні виконавчого комітету,   стосувалися надання  статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. Відповідно до поданих документів,  висновків оцінки потреб сімей, складених Центром соціальних служб Сухополов’янської сільської ради, та  рішення комісії з питань захисту прав дитини Сухополов’янської сільської ради члени виконкому  одноголосно ухвалили відповідні рішення.

       З метою підвищення рівня фінансової спроможності бюджету  члени виконкому затвердили  План  заходів щодо збалансування бюджету  Сухополов’янської сільської територіальної громади у 2024 році в процесі його виконання.

        Заслухавши доповідь головного спеціаліста відділу освіти, молоді та спорту Олени Пятигорець, члени виконкому одноголосно затвердили проектну документацію на будівництво за Робочим проектом «Капітальний ремонт та облаштування захисної споруди цивільного захисту (протирадіаційного укриття №94120) Сухополов’янського ліцею за адресою: вул. Закарпатська, 2 а, с. Сухополова Прилуцький район Чернігівська область з виділенням черговості: (І черга - оздоблювальні роботи, водозабезпечення, каналізація, електромонтажні роботи, технологічні рішення; ІІ черга - опалення, вентиляція, технологічні рішення». Приємно  відзначити, що  необхідність затвердження вищезазначеного проєкту зумовлена тим, що  громадська організація «Розвиток громадських компетентностей в Україні» (ГО «ДОККУ») щодо впровадження Швейцарсько-українського проекту «Децентралізація для розвитку демократичної освіти» (DECIDE)  надала грант сільській раді для реалізації проекту у сфері відбудови та відновлення інфраструктури закладу освіти, а саме на облаштування укриття та створення освітнього хабу  на базі укриття Сухополов’янського ліцею.

 Розглянувши заяви жителів старостинських округів Сухополов’янської сільської ради з відповідними документами, члени виконкому ухвалили рішення   щодо виплати матеріальної допомоги.

       У ході засідання схвалили внесення змін до Програми компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян Сухополов’янської сільської ради на 2022 -2024 роки автомобільним та залізничним транспортом.

      Для забезпечення благоустрою населених пунктів та здійснення контролю за видаленням зелених насаджень на території Сухополов`янської сільської ради  було надано  дозвіл на видалення зелених насаджень на території адміністративного центру Сухополов’янської громади (с.Сухополова, с.Пирогівці) та Нетяжинського старостинського округу.

Були розглянуті питання  щодо  надання дозволу на укладання та підписання договору оренди землі (додаткової угоди); надання дозволу на вчинення дій, необхідних для отримання безоплатно у власність земельної ділянки; про надання статусу дитини-сироти, взяття на квартирний облік дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа та інші. Засідання виконавчого комітету пройшло злагоджено та конструктивно.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису