Сухополов’янська сільська рада  повідомляє, що Постановою КМУ від 15 березня 2024 року № 300 внесено зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції, затвердженого постановою КМУ від 16 серпня 2022 р. №918.

Розширюються напрями державної підтримки аграріїв, зареєстрованих у Державному аграрному реєстрі (ДАР), та збільшуються суми виплат.

Зокрема, бюджетні кошти надаватимуться за такими напрямами та у такому розмірі: 

  • бюджетна субсидія на 1 га аграріям, які обробляють від 1 га до 120 га земель сільськогосподарського призначення. Розмір збільшено з 3,1 тис. грн. до 4 тис. грн. на 1 га.;
  • спеціальна бюджетна дотація для утримання великої рогатої худоби (корів) усіх напрямів продуктивності. Власники корів, що утримують від 3 до 100 корів, зможуть отримати 7 тисяч гривень на одну голову;
  • спеціальна бюджетна дотація для утримання маточного поголів’я кіз та/або овець. Розмір підтримки – 2 тис. грн. на одну голову для тих, хто вирощує від 5 до 500 голів кіз та овець.

Заявки на отримання бюджетної допомоги подаються у Державному аграрному реєстрі (ДАР), після оприлюднення оголошення про початок прийому з 1 травня 2024 року.

Заявка реєструється відповідно до вимог статті 42 Закону України «Про адміністративну процедуру». У разі невідповідності заявки встановленій формі або надання неповної інформації посадова особа Укрдержфонду, яка розглядає заявки, приймає рішення про залишення заявки без руху відповідно до статті 43 Закону України «Про адміністративну процедуру».

Для отримання бюджетних коштів відомості про отримувача мають бути внесені до Державного аграрного реєстру.

Зареєструватись в ДАРі можна за посиланням https://www.dar.gov.ua/. (Умовою реєстрації у ДАРі є наявність кваліфікованого електронного підпису, електронної пошти, мобільного телефону. Для подачі заявки на фінансову підтримку необхідно мати банківський рахунок).

Агровиробникам, які вже отримували фінансову підтримку у поточному році, необхідно актуалізувати дані в особистому кабінеті ДАРу.

За детальною інформацією можна звернутись:
-   за  тел.   +380663274785 до Корнієнко Валентини Сергіївни, начальника відділу економіки та інвестицій  Сухополов’янської сільської ради;
- за тел. +380997389660  до Тимошенко Оксани Леонідівни, головного спеціаліста відділу економіки та інвестицій  Сухополов’янської сільської ради.

Фото без опису